Тростинний цукор небезпечний для хворих на діабет

Дата створення: 28 січня, 15:56
Дата оновлення: 28 січня, 16:13
Тростниковый сахар опасен для больных диабетом фото

Хоча він містить корисні мікроелементи

Давно відомо, що цукор негативно впливає на здоров'я: призводить до збільшення ваги та викликає ризик серцевих захворювань. І все ж таки повністю відмовитися від нього непросто, тим більше що він міститься в багатьох корисних продуктах, наприклад, в йогурті. Багато хто намагається замість нього використовувати інші підсолоджувачі, такі як тростинний цукор. Але чи корисний він, як це прийняти вважати?

Основна відмінність між білим та тростинним цукром полягає у тому, що перший виробляють із цукрових буряків, а другий — із цукрової тростини. Тростинний цукор є кориснішим за перший, адже він містить такі мікроелементи, як кальцій, магній, залізо, калій. А ось по калорійності практично не поступається білому: той містить 400 ккал на 100 г, а в тростинний — 390 ккал. Така висока концентрація вуглеводів провокує «стрибки» глюкози в крові. Тому хворим на діабет від будь-якого виду цукру слід відмовитися.

Читайте також: Діабетикам можна вживати мандарини: фахівці діабетичної асоціації