Пандемія COVID-19 позначилася на харчових звичках молоді: дослідження

Дата створення: 01 лютого, 11:07
Дата оновлення: 01 лютого, 11:09
Пандемия COVID-19 отразилась на пищевых привычках молодежи: исследование фото

Водночас із негативними змінами, є і позитивні

Вчені Католицького університету Святого Серця (Італія) провели дослідження серед 482 учнів віком від 14 до 19 років. Завдяки опитуванням вони з'ясували, що під час пандемії коронавірусу багато дітей стали уважніше ставитися до свого харчування. Вони все більше віддають перевагу продуктам з низьким вмістом цукру та солі.

З іншого боку, у багатьох учнів виникла погана звичка пропускати сніданок. Про це повідомили 16% респондентів. На думку фахівців, такий ризик розладів харчової поведінки говорить про глибоке почуття самотності, яке охоплює молодих людей під час самоізоляції.

Співробітники університету планують продовжити свої дослідження протягом наступних трьох років, аби зрозуміти аспекти взаємозв'язків між молоддю та харчуванням.

Читайте також: COVID-19: дистанція в 1,5 метра не рятує від коронавірусу