Який сир можна їсти майбутнім мамам, а який — ні

Який сир можна їсти майбутнім мамам, а який — ні

Під час вагітності лікарі радять відмовитись від деяких молочних продуктів. Вони можуть містити небезпечні для плоду бактерії

Джерела білка та вітамінів

Майбутнім мамам можна їсти сири, які виготовлені з пастеризованого молока. Вони багаті на білок, вітаміни групи В та інші мікроелементи. Лікарі вважають, що корисними стануть м’які сорти сирів: сир, рікота, халумі, маскарпоне, козячі, білі, а також вершкові.

Тверді, наприклад, чедер, теж можна іноді вживати, але на них поширюються ті ж самі правила: не купуйте сири невідомих виробників без чіткої вказівки, піддавали молоко, з якого вони виготовлені, термічній обробці чи ні.

Краще відмовитись

Заборонені сири під час вагітності  — це в основному з білою або блакитною пліснявою. Вони не містять клітковини, тому їх споживання може викликати запори й мігрені. М’які сири з білою шкіркою також перебувають під забороною: найчастіше їх виготовляють із непастеризованого коров’ячого молока з додаванням цвілі. Наявність у них живих бактерій може бути небезпечною для плода. Тому до народження дитини краще відмовитися від горгонзоли, рокфору, брі, бринзи та інших таких сортів.

Реклама
У Європі спостерігається зростання інфекцій, що передаються статевим шляхом
Згідно з новими даними за 2022 рік, опублікованим ...
COVID-19 вдвічі підвищує ризик серцевого нападу: дослідження
Дослідження показують, що ризик розвитку серцевого...
Реклама
Алергічний синусит
Причини розвитку алергічного синуситу — хто в груп...
Лікування синуситу в домашніх умовах
Як лікувати синусит вдомаПрофілактика синуситу в д...
Реклама
Лікар пояснив, чи можна їсти білі волокна бананів
Банани є чудовим джерелом поживних речовин: калію,...
Дієтолог пояснив, як допомагає Coca-Cola при шлунковому грипі
Шлунковий грип, також відомий як вірусний гастроен...
Реклама