Який сир можна їсти майбутнім мамам, а який — ні

Під час вагітності лікарі радять відмовитись від деяких молочних продуктів. Вони можуть містити небезпечні для плоду бактерії
Джерела білка та вітамінів
Майбутнім мамам можна їсти сири, які виготовлені з пастеризованого молока. Вони багаті на білок, вітаміни групи В та інші мікроелементи. Лікарі вважають, що корисними стануть м'які сорти сирів: сир, рікота, халумі, маскарпоне, козячі, білі, а також вершкові.
Тверді, наприклад, чедер, теж можна іноді вживати, але на них поширюються ті ж самі правила: не купуйте сири невідомих виробників без чіткої вказівки, піддавали молоко, з якого вони виготовлені, термічній обробці чи ні.
Краще відмовитись
Заборонені сири під час вагітності — це в основному з білою або блакитною пліснявою. Вони не містять клітковини, тому їх споживання може викликати запори й мігрені. М'які сири з білою шкіркою також перебувають під забороною: найчастіше їх виготовляють із непастеризованого коров'ячого молока з додаванням цвілі. Наявність у них живих бактерій може бути небезпечною для плода. Тому до народження дитини краще відмовитися від горгонзоли, рокфору, брі, бринзи та інших таких сортів.
Читайте також: Дієтологи назвали найкорисніший сир