Домашня їжа корисна не тільки для шлунка, а й для психіки: вчені

Австралійські фахівці з Інституту досліджень харчування (ECU) стверджують, що кулінарні навички допомагають підвищити самооцінку та емоційне здоров'я
Вони провели дослідження за участю 657 осіб, які відвідували тижневий курс здорової кулінарії. І вивчили ступінь задоволеності між приготуванням та дієтичною поведінкою. Як виявилося, у респондентів покращало здоров'я, зокрема й психічне. При цьому позитивні дії зберігалися протягом пів року після закінчення програми.
— Поліпшення якості дієти може бути профілактичною стратегією, яка зупинить чи уповільнить розвиток поганого психічного здоров'я, ожиріння та інших метаболічних порушень. Особливу увагу слід приділяти приготуванню їжі, багатої на фрукти та овочі, та уникати напівфабрикатів, — сказала провідний автор дослідження, доктор Джоанна Ріс, передає PoradnikZdrowie.pl
Ще раніше експерти виявили взаємозв'язок між споживанням більшої кількості фруктів та овочів та покращенням психічного здоров'я в перспективі. Згідно з цими даними, психічне здоров'я покращувалося, незважаючи на відсутність дієтичних змін після закінчення програми. Переваги були рівними як для учасників з ожирінням і надмірною вагою, так і для людей зі здоровою вагою.
— Все це говорить про зв'язок між впевненістю у приготуванні їжі та користю для психічного здоров'я, — наголошує доктор Рис.
Читайте також: Харчування на самоті небезпечно для жіночого серця: вчені