Всього одна ложка оливкової олії допомагає знизити ризик серцево-судинних та онкологічних захворювань

Італійські вчені протягом 30 років спостерігали за харчуванням 90 000 людей (з них — 60 000 жінок та 30 000 чоловіків), щоб виявити зв'язок між споживанням оливкової олії та тривалістю життя
Учасники згодом змінили свої харчові уподобання: більше використовували оливкову олію, а маргарин — менше. Як виявилося, ті, хто найбільше використовував масло у своєму раціоні (7 грамів на день або половину столової ложки) були на 19% менше схильні до передчасної смерті від серцево-судинних захворювань і на 17% від раку, ніж ті, хто споживав її мінімально. Вчені вважають, що продовженню життя також сприяло зниження рівня захворювань головного мозку, таких як хвороба Альцгеймера. Як відомо, такий ефект характерний для середземноморської дієти, в якій рясно використовується олія.
Експерти вважають, що заміна маргарину, вершкового масла, майонезу та інших тваринних жирів оливковою олією дозволяє знизити ризик смертності. Водночас немає жодних доказів того, що оливкова олія краща за інші рослинні.
Читайте також: Дієта з додаванням волоських горіхів може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань