Від ваги до форми: як вибрати солодкий кавун

Подивіться на «павутину» на його шкірці та стебло
Одним із найцінніших продуктів у літній сезон є кавун. Ця хибна ягода — так-так, не фрукт! — здатна зібрати за столом і літніх, і молодих.
Маючи високу зволожувальну здатність (він складається на 90% з води), кавун також містить багато поживних речовин. Серед них є вітаміни (А, В6 та С), мінерали (калій та магній) та волокна, корисні для організму. Але як вибрати кавун, щоб він був і стиглим, і солодким? Для цього скористайтеся такими правилами.
1. Перевірте на шкірці «павутину». Вона вказує, що плід запилювався бджолами і є показником солодощі.
2. Жовта частина (там, де кавун торкнувся землі) має бути темною, не білою. А сам кавун має бути невеликим, злегка витягнутим формою.
3. Погляньте на стебло: якщо воно сухе, значить кавун стиглий.
4. І, нарешті, коли ви розрізали кавун, зверніть увагу на те, чи є всередині нього тріщини. Якщо є, то такий краще не їсти: тріщини вказують на використання хімікатів при вирощуванні. Якщо ні — смачного! І насолодитеся смаком цього плоду.
Читайте також: Ягоди нормалізують роботу кишечника