Від ваги до форми: як вибрати солодкий кавун

Дата створення: 14 липня, 21:14
Дата оновлення: 14 липня, 23:03
От веса к форме: как выбрать сладкий арбуз фото

Подивіться на «павутину»  на його шкірці та стебло

Одним із найцінніших продуктів у літній сезон є кавун. Ця хибна ягода — так-так, не фрукт! — здатна зібрати за столом і літніх, і молодих.

Маючи високу зволожувальну здатність (він складається на 90% з води), кавун також містить багато поживних речовин. Серед них є вітаміни (А, В6 та С), мінерали (калій та магній) та волокна, корисні для організму. Але як вибрати кавун, щоб він був і стиглим, і солодким? Для цього скористайтеся такими правилами.

1. Перевірте на шкірці «павутину». Вона вказує, що плід запилювався бджолами і є показником солодощі.

2. Жовта частина (там, де кавун торкнувся землі) має бути темною, не білою. А сам кавун має бути невеликим, злегка витягнутим формою.

3. Погляньте на стебло: якщо воно сухе, значить кавун стиглий.

4. І, нарешті, коли ви розрізали кавун, зверніть увагу на те, чи є всередині нього тріщини. Якщо є, то такий краще не їсти: тріщини вказують на використання хімікатів при вирощуванні. Якщо ні — смачного! І насолодитеся смаком цього плоду.

Читайте також: Ягоди нормалізують роботу кишечника