5 продуктів, які посилюють біль при екземі

Дата створення: 05 серпня, 18:41
Дата оновлення: 09 серпня, 14:43
5 продуктов, которые усиливают боль при экземе фото

Сверблячка шкіри, рани, подряпані до крові, рецидиви — все це значно знижує комфорт життя. Хворим на екзему дуже важливо стежити за харчуванням, щоб не допустити загострення. Британський дієтолог Зої Палмер-Райт радить виключити з раціону такі продукти

1. Молочні коктейлі

— Молоко містить лактозу. Це може спричинити харчову непереносимість та посилити ураження шкіри. Замість молочного коктейлю краще вибрати молочний коктейль на рослинній основі, наприклад, сої, вівса, кокосу та мигдалю, —  каже Зої Палмер-Райт, цитує портал Poradnik Zdrowie.

2. Пиво

Пиво, що зазвичай виготовляється з ячменю, містить глютен. Цей білок викликає загострення екземи. Тому, радить дієтолог, замість нього краще вибрати сидр або вино.

3. Яйця

Одним із найнеприємніших симптомів екземи є свербіж шкіри, який викликає підвищений рівень гістаміну в крові. Курячі яйця посилюють вироблення цього гормону, тому від них краще відмовитися та замініти стравами з нуту.

4. Тофу

Дієтолог Палмер-Райт не рекомендує хворим з екземою вживати тофу. Цей соєвий продукт може спричинити рецидив. Сочевиця, овочі з високим вмістом білка та боби є відмінними замінниками тофу.

5. Морозиво

— Більшість сортів морозива містять молочні продукти, які посилюють біль. Їх краще замінити на сорбети або заморожені ягоди, — каже дієтолог.

Читайте також: 5 продуктів, які шкідливі для підшлункової залози