Вчені назвали переваги дієти з високим споживанням білка

Дата створення: 09 серпня, 15:37
Дата оновлення: 09 серпня, 15:43
Ученые назвали преимущества диеты с высоким потреблением белка фото

Згідно з дослідженням фахівців Ратгерського університету (США), це покращує вибір продуктів та запобігає втраті м'язової маси

Вчені проаналізували дослідження, у яких прийняли 200 чоловіків та жінок віком від 24 до 75 років. Всі вони страждали надмірною вагою чи ожирінням. Протягом пів року всі учасники відвідували консультації щодо правильного харчування та отримали рекомендації фахівців. Їм запропонували 18% добової калорійності відвести під пісний білок, а решту витрачати на фрукти, овочі та цілісні зерна. Залежно від обраної дієти, низькобілкової або високобілкової, усі добровольці за пів року втратили однакову кількість ваги, близько 5% від маси тіла.

Як виявилося, ті, хто вибирав дієту з вищим вмістом білка, також збільшили споживання зелених листових овочів та значно скоротили споживання цукру та рафінованих зерен. Саме їм удалося краще зберегти свою м'язову масу.

Дослідники зазначають, що на якість вибору харчових продуктів людини суттєво впливає навіть невелике збільшення споживання білка з 18% до 20% від загального споживання калорій.

Також вони виявили, що люди, які дотримуються такої дієти, менше втрачали м'язову масу, що пов'язано зі втратою ваги, коли їхнє споживання білка було помірно збільшено.

Люди, які дотримуються низькокалорійних програм схуднення, часто скорочують споживання поживних страв, які включають такі мікроелементи, як залізо та цинк. Більше високе споживання білка часто пов'язане з кращими результатами, але, на думку дослідників, зв'язок між споживанням білка та якістю дієти ще не вивчений.

Читайте також: Дієта з додаванням волоських горіхів може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань