Щоденне споживання винограду продовжує життя на п'ять років

Згідно з новим дослідженням, яке було опубліковано в журналі Foods («Продукти»), ці ягоди мають позитивний вплив на здоров'я
Проведене вченими дослідження показало, що вживання винограду допомагає знизити ризик розвитку деменції в пізнішому віці, оскільки він багатий на антиоксиданти, які можуть змінити експресію генів.
На думку експертів, ягоди винограду особливо корисні для тих, хто споживають продукти з високим вмістом жирів. Це допомагає покращити стан мікробіому та знизити рівень холестерину в крові. А антиоксиданти, що містяться у винограді, захищають клітини від пошкоджень вільними радикалами, що зменшує ризик ракових захворювань. До того ж антиоксиданти у винограді запобігають розвитку деменції, оскільки покращують функцію нейронів.
Фахівці з Університету Західної Нової Англії в ході досліджень встановили, що споживання винограду знижує ризик розвитку жирової хвороби печінки, що дає змогу збільшити тривалість життя ще на п'ять років.
Крім цього, експерти заявили, що споживання винограду фактично змінює експресію генів, а також впливає на зміцнення фізичного стану, стресостійкість та нормалізацію сну. Все це говорить про необхідність додати виноград у свій щоденний раціон.
Читайте також: Ягоди нормалізують роботу кишківника