Чи можна їсти продукти після видалення з них плісняви

Згідно з заявою фахівців Головної санітарної інспекції Польщі , це може спричинити харчове отруєння
Багато людей, побачивши запліснявілий плід, видаляють у ньому зіпсований фрагмент, а решту з'їдають. Фахівці Головної санітарної інспекції (ГІС) Польщі радять цього не робити, бо пліснява виробляє небезпечні для людини токсини.
Вони опублікували пост у Twitter, у якому попередили, що якщо на сливі чи помідорах з'явилася невелика пляма плісняви, їх слід викинути повністю.
«Цвіль виробляє токсини, які є небезпечними для нашого здоров'я», — попереджають експерти ГІС.
Найчастіше пліснява утворюється на харчових продуктах. Вона осідає на м'ясних та молочних продуктах, фруктах, овочах, крупах, горіхах, насінні. Плісневі гриби містять мікотоксини, найбільш небезпечними з яких є: афлатоксин, патулін, зеараленон, фумонізини, охратоксин А та дезоксиніваленол.
Отруєння пліснявою може мати дуже серйозні наслідки. У деяких випадках мікотоксикоз, або отруєння продуктами, зараженими мікотоксинами, може спричинити набряк легень, пошкодження печінки, шкіри та слизових оболонок, а також порушити функціонування кровоносної та травної систем.
Читайте також: Продукти, які безпечні для здоров'я, можна вживати після закінчення терміну придатності