При яких захворюваннях часник може зашкодити

В осінньо-зимовий часник посідає почесне місце на кожному столі. Адже він є природними ліками проти застуди та грипу! Однак, незважаючи на противірусні та бактерицидні властивості часнику, від нього краще відмовитись деяким хворим
1. При застуді
Незважаючи на те, що часник називають природним антибіотиком, потрібно бути обережним у його вживанні під час застуди та грипу. У часнику міститься аліцин, який допомагає контролювати рівень холестерину в крові. Але в поєднанні з парацетамолом він може призвести до пошкодження печінки.
- Якщо ви приймаєте анальгетики або жарознижувальні засоби, краще обмежте споживання часнику або відмовтеся від нього.
2. Перед операцією
Часник розріджує кров. Тому від нього слід відмовитися людям, які приймають ацетилсаліцилову кислоту, наприклад, аспірин, та антикоагулянти. Не вживайте часник також перед запланованими процедурами чи операціями, оскільки це може посилити кровотечу.
3. При діабеті
Постійне споживання часнику дозволяє знизити рівень цукру на крові. Однак у поєднанні з протидіабетичними препаратами він може спровокувати напад гіпоглікемії.
4. При артеріальному тиску
Вживання часнику знижує кров'яний тиск, тому люди з гіпотонією не повинні зловживати ним. Часник також не слід їсти хворим на гіпертонію, які приймають «Лізиноприл», оскільки це може спричинити небезпечну реакцію.
5. При захворюваннях шлунка
Часник, що споживається у великих кількостях, дратує слизову оболонку шлунка, що може призвести до спазмів у животі або здуття живота. Тому не рекомендується вживати його тим, хто схильний до захворювань травної системи.
Читайте також: Часник має протипоказання: лікарі