Люди, які їдять волоські горіхи, менше схильні до діабету ІІ типу та серцевих захворювань

Дата створення: 23 вересня, 17:11
Дата оновлення: 23 вересня, 17:56
Люди, которые едят грецкие орехи, меньше подвержены диабету ІІ типа и сердечным заболеваниям фото

Вчені з Університету Алабами (США) протягом 25 років на підставі медичних даних аналізували раціон 3000 осіб віком 45 років. Проведений експеримент дозволив їм довести цілющу силу волоських горіхів

Ще до початку експерименту всіх учасників опитали про їхній раціон. Як виявилось, 340 респондентів щодня їли близько 19 г волоських горіхів. У 2020 році експерти запросили добровольців на повторний медичний огляд, під час якого виміряли їх індекс маси тіла (ІМТ), рівень активності та кров'яний тиск.

Виявилося, що ті, хто їв волоські горіхи, мали нижчий кров'яний тиск, який склав 116/71 мм рт. ст. У тих, хто не їв волоських горіхів, тиск був вищим і склав 117,2/73, мм рт. ст.

У 20% любителів волоських горіхів був високий кров'яний тиск, тоді як у тих, хто не їв їх, він становив 22%.

Вчені також припустили, що волоські горіхи сприяють здоровій дієті та зниженню ваги. Вони виявили що, у тих, хто їв волоські горіхи, ІМТ становив 29%, а на ожиріння страждали 35% учасників. У тих, хто не їв горіхи, ІМТ становив 29,7, а на ожиріння страждали 39%.

Також ті, хто їв волоські горіхи, відрізнялися більшою активністю, ніж решта. При цьому вони мали нижчий рівень глюкози в крові, що виключає розвиток діабету ІІ типу.

Вчені пояснюють це тим, що волоські горіхи є єдиними горіхами, які містять корисну для серця омегу-3. Крім цього, вони є джерелом білка, клітковини та магнію, які також можуть підтримувати здоров'я серця.

Результати дослідження були опубліковані в журналі «Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases» («Харчування, обмін речовин та серцево-судинні захворювання»).

Читайте також: Дієтолог розповів, які овочі підвищують рівень цукру в крові