Скільки алкоголю можна випити на побаченні, щоб залишатися привабливим для партнера: дослідження

Дата створення: 11 листопада, 11:51
Дата оновлення: 11 листопада, 11:54
Сколько алкоголя можно выпить на свидании, чтобы оставаться привлекательной для партнера: исследование фото

Вчені Бристольського університету (Великобританія) довели, що спиртне справді робить нас красивішими в очах партнера. Однак після високої дози алкоголю цей ефект зникає

Алкоголь розслаблює

Зручний диван, музика, що розслаблює, келих вина або два. Саме так багато хто представляє інтимну обстановку.

— Алкоголь має розслаблюючий ефект. Він не лише знижує рівень стресу, а й рівень контролю, — пояснює відомий психотерапевт Джоанна Ваверска-Кус, цитує портал Poradnik Zdrowie.

В результаті ми стаємо сентиментальнішими. Охоче ​​танцюємо, обіймаємось, сміємося.

— Нема нічого поганого, щоб випити келих вина, щоб зняти напругу. Але це має бути свідомий вибір та невелика доза спиртного, — наголошує експерт.

Про почуття мірою слід пам'ятати й на побаченні. Інакше воно може закінчитись, так і не розпочавшись.

Один келих вина, не більше 

Англійські вчені провели дослідження за участю 40 студентів, які з метою експерименту випили два келихи алкоголю. Під час експерименту фахівці зробили три знімки респондентів: перший, коли вони були тверезими, другий — після того, як випили один келих вина, і третій — після другого келиха алкоголю. Після цього попросили незацікавленим особам оцінити за фотографіями привабливість учасників. Майже всім сподобалися знімки, на яких респонденти були після одного випитого келиха вина.

Керівник дослідження професор Маркус Мунафо пояснив, що після невеликої кількості алкоголю колір обличчя стає рожевим, риси обличчя — м'якше, а сама людина виглядає розслабленою. Після другого келиха вина такий ефект повністю зникає.

— Спиртне в малих дозах він розслаблює, а у великих викликає занепокоєння. Це відбувається через зниження рівня ендорфінів, що підвищує схильність до стресу, — каже Джоанна Ваверска-Кус.

Читайте також: Алкоголь шкідливий не лише у великих дозах, а й у малих: дослідження