Дієтолог пояснив, чому ячмінна кава корисна не всім

Як і будь-який напій, ячмінна кава має свої переваги та недоліки
— Ячмінну каву зазвичай роблять із жита, цукрових буряків та цикорію, тому вона є джерелом клітковини. Така кава може позитивно впливати на перистальтику кишківника, — пояснює дієтолог Ганна Регула, пише портал Hello Zdrowie.
Однак цей напій варто пити не всім. І ось чому.
1. Ячмінна кава містить глютен
Ті, хто не має целіакії, або алергії на глютен, може й далі насолоджуватися смаком цього ароматного напою. Але якщо є така схильність, від нього краще відмовитись.
2. Має високий глікемічний індекс
З цієї причини від цього виду кави варто відмовитися хворим на цукровий діабет або людям з інсулінорезистентністю.
3. Є джерелом акриламіду
Акриламід утворюється під час термічної обробки продуктів, таких як чіпси або смажена картопля. Ця речовина небезпечна своїми канцерогенними властивостями та у великих кількостях може спричинити розвиток пухлини. Тому дієтолог радить пити ячмінну каву лише раз на день.
Читайте також: Кава знижує ризик деменції у жінок похилого віку: дослідження