Дієтолог пояснив, чому ячмінна кава корисна не всім

Дата створення: 11 листопада, 17:22
Дата оновлення: 11 листопада, 17:33
Диетолог объяснил, почему ячменный кофе полезен не всем фото

Як і будь-який напій, ячмінна кава має свої переваги та недоліки

— Ячмінну каву зазвичай роблять із жита, цукрових буряків та цикорію, тому вона є джерелом клітковини. Така кава може позитивно впливати на перистальтику кишківника, — пояснює дієтолог Ганна Регула, пише портал Hello Zdrowie.

Однак цей напій варто пити не всім. І ось чому.

1. Ячмінна кава містить глютен

Ті, хто не має целіакії, або алергії на глютен, може й далі насолоджуватися смаком цього ароматного напою. Але якщо є така схильність, від нього краще відмовитись.

2. Має високий глікемічний індекс

З цієї причини від цього виду кави варто відмовитися хворим на цукровий діабет або людям з інсулінорезистентністю.

3. Є джерелом акриламіду

Акриламід утворюється під час термічної обробки продуктів, таких як чіпси або смажена картопля. Ця речовина небезпечна своїми канцерогенними властивостями та у великих кількостях може спричинити розвиток пухлини. Тому дієтолог радить пити ячмінну каву лише раз на день.

Читайте також: Кава знижує ризик деменції у жінок похилого віку: дослідження