Вчені пояснили, чому небезпечно заварювати чай гарячою водою

Дата створення: 23 листопада, 12:22
Дата оновлення: 23 листопада, 12:50
Ученые объяснили, почему опасно заваривать чай горячей водой фото

Зверніть увагу на температуру води та час заварювання. Це допоможе уникнути небажаних наслідків

Іноді бажання випити чашку напою, що бадьорить, настільки сильно, що ми не доводимо воду до кипіння. Багато хто навіть воліє пити теплий чай, вважаючи, що окріп може змінити його смак. Проте фахівці Німецького федерального інституту оцінки ризиків (BfR) радять не допускати цієї помилки.

Річ у тому, що трав'яні та фруктові заварки можуть містити патогенні бактерії, такі як сальмонела. Вони становлять серйозну небезпеку здоров'ю, особливо для дітей. Тому для заварювання чаю не підходить вода, температура якої сягає 80–85°C. Адже вона не зможе занапастити небезпечні мікроби.

Також зверніть увагу на час заварювання. Чай повинен наполягати щонайменше 5 хвилин. Інакше ліпіди, що містяться в ньому, починають окислюватися. У результаті смак напою погіршується, а його поживна цінність знижується.

Читайте також: Чай з ромашки може знизити ризик розвитку цукрового діабету ІІ типу: дослідження