Картопля допомагає схуднути краще за бобові

Дата створення: 29 листопада, 13:45
Дата оновлення: 29 листопада, 13:59
Картофель помогает похудеть лучше бобовых фото

Поширена думка про те, що треба уникати продуктів, багатих на вуглеводи, виявилася хибною

Вчені Пеннінгтонського біомедичного дослідницького центру (США) довели, що картопля є чудовим засобом для схуднення, попри того, що містить крохмаль. Це пов'язано з тим, що люди, як правило, споживають однакову кількість їжі незалежно від калорій, що містяться в ній.

За словами експертів, ті, хто додають картоплю до своєї тарілки, заповнюють її швидше, що обмежує споживання інших калорій. І наголошують, що важливий метод приготування. Так, слід уникати споживання картоплі фрі, оскільки смаження знижує поживну цінність.

— Вибираючи для їжі важчі продукти, але при цьому низькокалорійні, ви можете зменшити кількість калорій, що споживаються, — пояснює співавтор дослідження, професор-дієтолог Кандіда Ребелло, цитує портал Green Me.

Це підтверджує дослідження за участю 36 осіб віком від 18 до 60 років. Всі вони мали надмірну вагу, ожиріння або страждали від резистентності до інсуліну. Усіх учасників розділили на дві групи. Одним запропонували на обід з'їдати 85 г м'яса з 57 г картоплі, іншим — 85 г риби з 57 г бобових, приготовлених із хлібом, рисом чи макаронами.

Обидві дієти були багаті на фрукти та овочі. Дослідники побачили, що пацієнти замінюють 40% свого звичайного споживання м'яса овочевими гарнірами.

Ті, хто їв картоплю, варили її в шкірці, а потім охолоджували протягом 12–24 годин. Під час охолодження знижувалась глікемічна реакція, яку зазвичай викликає картопля.

Результати показали, що ті, хто їв картоплю, змогли схуднути  в середньому на 5,8 кг, тоді як ті, хто їв бобові, — лише 4 кг. Крім того, обидві групи показали поліпшення їхньої резистентності до інсуліну.

Результати дослідження було опубліковано у Журналі медичного харчування. 

Читайте також: Як, не встаючи зі стільця, спалити жир та підвищити метаболізм