Дієтолог назвав ідеальну м'ясну закуску для спортсменів

Брезаола має мало вуглеводів та жиру, зате багато білка
За даними Італійського національного інституту статистики (Istat), 36% італійців ставлять на перше місце за шкалою особистої важливості здоров'я та самопочуття, 39% мають намір дбати про свій зовнішній вигляд. Кожен другий (47%) хоче харчуватися краще, особливо в умовах малорухливого способу життя (з 22,3 до 27,2%) через наслідки пандемії.
На думку дієтолога та спортивного тренера Валерія Гальфано, для підтримки правильного харчування необхідно іноді споживати брезаолу — делікатесну закуску з в'яленої яловичини. Вона містить мало жирів та вуглеводів, зате в ній багато білка та корисних елементів: заліза, цинку, вітамінів групи B та PP. Завдяки цьому брезаола є ідеальним продуктом, який повинен бути присутнім в меню спортсменів поряд з фруктами, овочами, цілозерновими продуктами та нежирним м'ясом.
Брезаола подається на стіл охолодженої та порізаної на найтонші, як папір, скибочки. Бутерброд із нею можна зробити перед активними фізичними навантаженнями. Наприклад, перед заняттями з аеробіки, їзди на велосипеді, бігу чи інтервальних тренуваннях.
Для тих, хто тренується двічі-тричі на тиждень по 60 хвилин, рекомендована порція становить 50 г один-два рази на тиждень. Потреба в білку буде вищою для тих, чиї заняття вимагають величезної віддачі енергії (марафонці, тріатлоністи, велосипедисти, важкоатлети, плавці, лижники, веслярі, баскетболісти). У цьому випадку порція може досягати 60–70 г. І трохи більшу порцію дієтолог радить обирати футболістам, у яких гра має уривчастий ритм.
Читайте також: Дієтологи назвали найкорисніший сир