Ромашковий чай продовжить молодість та захистить від діабету: вчені

Ця рослина містить понад сто біологічних активних компонентів. Вона має протизапальні та антимікробні властивості, що підтверджують численні дослідження
1. Допомагає сповільнити старіння
Вільні радикали та природні метаболічні процеси можуть пошкодити ДНК, якщо вони не збалансовані антиоксидантами. Антиоксиданти, які містяться в ромашці, допомагають зберегти клітини молодими та уповільнити старіння. Вони також захищають серце, мозок та інші життєво важливі органи від хронічних захворювань.
2. Запобігає розвитку раку
Антиоксидант апігенін, що міститься в ромашці, захищає рослини від ультрафіолетового випромінювання, а людей — від розвитку меланоми. Також дослідження показали, що ромашка має протипухлинну дію. Вона може зупинити розвиток декількох видів раку, включаючи рак передміхурової залози, кісток, легень, молочної залози та товстої кишки.
3. Нормалізує рівень цукру у крові
Згідно з проведеним дослідженням, три чашки ромашкового чаю щодня протягом двох місяців знижують високий рівень цукру в крові у людей з діабетом ІІ типу. Вживання його під час їжі допоможе здоровим людям захистити організм від стрибків цукру в крові, які підвищують ризик розвитку метаболічних захворювань, таких як діабет.
4. Бореться з депресією
Ромашка має м'який седативний ефект, що дозволяє зменшити рівень стресу і занепокоєння. Експерти провели дослідження за участю 57 учасників, які страждали на депресію. Щодня вони приймали 220 мг ромашки у вигляді капсул, що дозволило зменшити симптоми.
5. Зменшує запалення
Згідно з дослідженням, опублікованим у Міжнародному журналі молекулярної медицини, ромашка впливає на рецепти запалення, що зменшує його прояви. З цієї причини квітки ромашки додають у мазі для лікування запальних захворювань шкіри, таких як висип та екзема.
Читайте також: Чай з ромашки може знизити ризик розвитку цукрового діабету ІІ типу: дослідження