Усього одна харчова звичка допоможе уникнути проблем із серцем: дослідження

Дата створення: 12 січня, 12:19
Дата оновлення: 12 січня, 12:41
Всего одна пищевая привычка поможет избежать проблем с сердцем: исследование фото

Згідно з рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), безпечний рівень споживання солі становить 5 г на день. Надлишок її може спричинити аномальну роботу серця та гіпертонії, що підтверджує дослідження вчених Тулейнського університету в Новому Орлеані (США)

Експерти протягом 11 років вивчали, як споживання солі впливає на ризик розвитку серцевої недостатності та ішемічної хвороби серця (ІХС). Для цього вони проаналізували стан здоров'я 176 570 учасників, які не мали серцево-судинних проблем.

За десять років проведення експерименту у 9963 осіб було виявлено серцево-судинні захворювання (ССЗ). 2007 осіб перенесли інсульт, у 2269 учасників спостерігалася серцева недостатність та 6693 респондента повідомили про симптоми ішемічної хвороби серця.

Дослідники виявили, що ризик розвитку серцево-судинних захворювань був нижче у тих учасників, які менше додавали сіль у їжу та дотримувалися дієти з низьким вмістом насичених жирів та натрію. Щобільше, вони помітили, що ті, хто не додавав сіль до готових продуктів, також були менш схильні до розвитку серцевої недостатності та ішемічної хвороби серця.

— Люди, які менше солять готову їжу, мають нижчий ризик розвитку серцевих захворювань, незалежно від факторів способу життя, — зазначив провідний автор дослідження Лу Ці, цитує портал Poradnik Zdrowie.

Вчені підкреслюють, що якщо відмовитися від звички солити їжу в тарілці, це допоможе значно зміцнити здоров'я серця.

Читайте також: Дієтолог пояснив, чи можна їсти сир щодня