Насіння льону може викликати кишкову непрохідність
Ці корисні продукти також мають побічні ефекти
Лляне насіння є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот. Завдяки цьому щоденне приймання від 3 до 6 ч. л цього насіння допомагає покращити здоров’я серцево-судинної та нервової систем. Однак зловживання ними може спричинити небажані побічні ефекти.
1. Підсилюють запальні процеси
Омега-3 жирні кислоти є ідеальним протизапальним засобом. Однак, крім них, лляне насіння містить також інші поживні речовини та активні інгредієнти. У разі перебільшення дозування вони можуть посилити запальні процеси організму.
2. Зменшують ймовірність зачаття
Насіння льону має естрогеноподібну дію, яка може порушити гормональний баланс і перешкодити менструальному циклу жінки. Багато пацієнток, які страждають від полікістозу яєчників, також зазначали, що після надмірного споживання насіння льону у них розвинулися такі серйозні захворювання матки, як фіброматоз та рак.
3. Викликають діарею
Насіння льону багате на клітковину, яка викликає тривале почуття ситості. Однак висока кількість клітковини може викликати біль у шлунку, діарею та здуття живота.
4. Провокують кишкову непрохідність
Лляне насіння може створювати кишкові оклюзії, особливо у пацієнтів, які страждають на склеродермію. Тому їх завжди треба споживати подрібненими та запивати великою кількістю води.
5. Знижують ефективність ліків
Велика кількість клітковини може перешкоджати засвоєнню багатьох ліків, що може бути небезпечним, наприклад, при діабеті. Тому ніколи не варто споживати понад 6 ч. л насіння льону, як би корисні воно б не були.