Не вірте, що повторне кип'ятіння води є небезпечним для здоров'я: експерт

Дата створення: 31 січня, 13:06
Дата оновлення: 31 січня, 13:08
Не верьте, что повторное кипячение воды опасно для здоровья: эксперт фото

Раніше вважалося, що така вода містить канцерогени, які можуть спричинити виникнення неврологічних проблем. Але чи це так?

Приводом для такого занепокоєння стала стаття, опублікована у 2015 році. У ній невідомий експерт Джулі Харрісон стверджувала, що при повторному кип'ятінні води спочатку безпечні в ній хімічні речовини концентруються і стають канцерогенами.

— Все це нісенітниця, — стверджує керівник відділу безпеки харчових продуктів у Національному інституті громадської охорони здоров'я (Польща) Яцек Поступольський, цитує портал Gazeta.pl.

Щоб упевнитись у цьому, достатньо провести простий тест: виміряти об'єм води до та після кип'ятіння. Різниця буде непомітна.

На думку фахівця, теорія про шкідливість повторного кип'ятіння води виникла після того, як на європейському ринку з'явилися неякісні чайники з Азії. Споживачі тоді скаржилися на неприємний запах кип'яченої води, змінений смак тощо. Контроль ЄС виявив деякі порушення та можливість проникнення частинок мікропластику у воду. Однак це ніяк не пов'язане із фізичними змінами самої води.

Читайте також: Вода з лимоном може викликати головний біль та печію