Скорочення споживання калорій на 25% уповільнює розвиток старіння: дослідження

Дата створення: 14 лютого, 15:02
Дата оновлення: 14 лютого, 15:29
Сокращение потребления калорий на 25% замедляет развитие старения: исследование фото

Вчені Школи охорони здоров'я Колумбійського університету (США) вважають, що такий простий спосіб допомагає зміцнити здоров'я та продовжити молодість

Фахівці провели дослідження за участю 220 людей віком від 26 до 45 років. Протягом двох років 70 респондентам експерти запропонували скоротити споживання калорій на 25%, тоді як інші харчувалися нормально.

Вчені контролювали рівень кров'яного тиску та холестерину в крові учасників, щоб визначити ознаки їхнього старіння та зіставити їх із генетичною активністю організму.

Результати показали, що учасники першої групи, які скоротили калорійність їжі на 25%, старіли на два-три роки повільніше, ніж інші. Ті, хто урізав споживання калорій більш ніж на 10%, сповільнювали процес старіння лише рік.

Попередні дослідження свідчать, що уповільнення старіння на 2–3% означає зниження ризику ранньої смерті на 10–15%.

Дослідження опубліковано у журналі Nature Aging («Природа старіння»).

Читайте також: Пробіжки у зрілому віці здатні продовжити життя на 15%