Вчені сказали, яка кількість шоколаду безпечна для здоров’я

Вчені сказали, яка кількість шоколаду безпечна для здоров'я

Дослідники Оксфордського університету (Великобританія) довели, що у тих, хто щодня ласує шоколадом, ризик розвитку інсульту збільшується на 10%

Англійські вчені протягом дев’яти років спостерігали за 110 000 добровольцями, які мали підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Ті з учасників, які щодня з’їдали маленьку шоколадку, були схильні до появи інсульту на 10% частіше, ніж ті, хто утримувався від неї.

Експерти пояснюють це тим, що ласуни збільшували щоденне споживання цукру на 5%. Також, на думку вчених, у ласолюбцев ризик розвитку ішемічної хвороби серця (ІХС) збільшувався в 6 разів.

Фахівці радять замінити солодощі фруктами, вони набагато корисніші. А проведені дослідження показують, що люди, які замінили фруктозою 5% калорій, що надходять із солодощів, змогли знизити ризик розвитку інсульту на 9%.

Згідно з рекомендаціями Національної служби охорони здоров’я Англії (NHS), на день можна з’їдати не більше 30 г вільного цукру на день, що еквівалентно чотирьом кубикам шоколаду.

Реклама
У Європі спостерігається зростання інфекцій, що передаються статевим шляхом
Згідно з новими даними за 2022 рік, опублікованим ...
COVID-19 вдвічі підвищує ризик серцевого нападу: дослідження
Дослідження показують, що ризик розвитку серцевого...
Реклама
Вилікувати гайморит за 3 дні
Як лікувати гайморит у домашніх умовах — препарати...
Алергічний синусит
Причини розвитку алергічного синуситу — хто в груп...
Реклама
Вчені встановили, як змінюються симптоми екземи кожні 20 років
Екзема, також відома як атопічний дерматит, є поши...
Популярний підсолоджувач може бути смертельно небезпечним: експерти
Еритрит є одним з поліолів, природних підсолоджува...
Реклама