Олія волоського горіха — користь для шкіри та волосся

волоський горіх та олія

Завдяки вмісту ненасичених жирних кислот і вітамінів, олія волоського горіха допомагає зміцнити волосся і нігті, а шкірі надає блиску.

Користь олії волоського горіха

Олія волоського горіха має багато цінних властивостей завдяки вмісту корисних речовин.

Ненасичені жирні кислоти, що містяться в олії, нормалізують роботу дихальної системи, серця та головного мозку, а також пригнічують ризик ожиріння.

Вітамін А — відмінний антиоксидант, який запобігає передчасному старінню та розвитку захворювань.

Вітамін Е також забезпечує користь олії волоського горіха. Він нормалізує рівень еритроцитів та захищає від появи тромбів.

Вітаміни групи В знижують нервову напругу.

Вітамін К бере участь у метаболізмі кісткової тканини, зміцнює структуру кісткової системи, впливає процес згортання крові.

Завдяки цим мікроелементам та іншим інгредієнтам олія волоського горіха користь надає для всього організму. Особливо вона підтримує регенеративні процеси шкіри, що покращує її зволоження, лікує багато видів грибкових інфекцій шкіри, у тому числі й кандидоз.

Олія волоського горіха: користь для жінок

Олію волоського горіха можна використовувати для змащування волосся. Для цього її потрібно нанести на кінчики, залишити на декілька годинників, а потім змити шампунем. Завдяки такій процедурі волосся набуде блиску. Така олія особливо допоможе жінкам із сухим волоссям.

Олія волоського горіха дуже добре діє на паразитів, грибків та бактерії. Вона містить гербіциди, які борються з небезпечними бактеріями. Це допомагає не допустити розвитку небезпечних інфекцій, викликаних стафілококом, стрептококом, дизентерією та бактеріями черевного тифу. Крім того, олія волоського горіха має проносну дію, завдяки чому виводить токсини з організму і прискорює обмін речовин.

Однак, як і будь-який продукт, має олія волоського горіха користь та шкоду. Через вміст жирів вона висококалорійна, тому зловживання нею може спричинити появу зайвої ваги. Також тим, хто має алергію на горіхи, не слід вживати олію з них, щоб уникнути небажаних побічних дій.

Перед застосуванням олії з волоських горіхів, слід спочатку проконсультуватися з лікарем

Реклама
Епідемія СНІДу тільки починається
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Відкриття подвійної спіралі ДНК
28 лютого 1953 року вчені Кембридзького університе...
Реклама
Інгаляції небулайзером при бронхіті
Які є інгалятори для лікування бронхітуЯк вибрати ...
Верхньощелепний синусит
Верхньощелепний синусит викликають інфекціїСкільки...
Реклама
Реклама