Цінна олія амаранту – користь у кожній краплі

олія амаранту

Амарантову олію отримують із насіння однорічної трав’янистої рослини амаранту. Продукт використовується в кулінарії та медицині. Олія амаранту набула популярності завдяки своїм корисним властивостям і унікальному складу. Однак, у неї є також деякі потенційні шкідливі аспекти.

Амарантова олія: користь

Олія амаранту має високий вміст поліненасичених жирних кислот, таких як Омега-3 і Омега-6. За складом побічний продукт амаранту близький до олії кукурудзи. Завдяки цим речовинам, вживання олії буде корисним для здоров’я серця і судин, оскільки вони сприяють зниженню рівня холестерину в крові, покращують функціонування мозку та імунної системи.

Олію амаранту часто призначають при таких симптомах у жінок, як випадіння волосся, гормональний дисбаланс, підвищений холестерин. Воно має сильні антиінфекційні та протизапальні властивості, які можуть бути корисними для зняття запалення та подразнення на шкірі, у тому числі при різних проблемах зі шкірою, таких як акне або екзема.

У гінекології продукт використовують для загоєння ерозії, лікування вагініту та інших захворювань.

Крім того, вона відома, як багате джерело вітаміну Е та амінокислоти сквалену. Разом вони є потужними антиоксидантами та сприяють захисту клітин від пошкоджень вільними радикалами. Крім цього вітамін Е, на який багата амарантова олія, корисний для обличчя та шкіри рук, він призупиняє та навіть обертає назад в’янення шкіри.

Користь амарантової олії відзначається і в її антибактеріальних та протизапальних властивостях. Вона допомагає в боротьбі із запальними процесами в організмі та сприяє загоєнню ран і травм. Завдяки високому вмісту фітостеролів, вона також сприяє зниженню запалення в суглобах і може бути застосована під час лікування ревматоїдного артриту.

Крім того, олію застосовують у стоматології, за різних захворювань ротової порожнини (запалення, рани). Її можна застосовувати під час полоскання горла у випадках застуди або інфекційних захворювань. У разі ангіни допускається змащувати хворе горло.

Шкода амарантової олії

Однак, попри безліч позитивних властивостей, олія також має деякі потенційні шкідливі аспекти. По-перше, вона має високу калорійність, тому вживання великої кількості олії може призвести до набору зайвої ваги. Тому рекомендується вживати олію амаранту в помірних кількостях, дотримуючись збалансованої дієти.

Також важливо зазначити, що деякі люди можуть мати алергічну реакцію на амарантову олію. Перед використанням олії амаранту необхідно проконсультуватися з лікарем, особливо якщо у вас є алергія на інші продукти або рослини.

Висновок

Амарантова олія є цінним і корисним продуктом завдяки своєму багатому складу та корисним властивостям. Вона сприяє поліпшенню здоров’я серця, підтримці імунної системи та боротьбі із запальними процесами. Однак, для досягнення найкращих результатів необхідно вживати олію амаранту з поміркованістю і враховувати індивідуальні особливості організму та рекомендації лікаря.

Реклама
Епідемія СНІДу тільки починається
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Відкриття подвійної спіралі ДНК
28 лютого 1953 року вчені Кембридзького університе...
Реклама
Інгаляції небулайзером при бронхіті
Які є інгалятори для лікування бронхітуЯк вибрати ...
Верхньощелепний синусит
Верхньощелепний синусит викликають інфекціїСкільки...
Реклама
Реклама