Як працюють апарати штучної вентиляції

Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники прагнули створити сотні тисяч апаратів штучної вентиляції легень. Вони хотіли врятувати життя людей, які відчували нестачу дихання через коронавірус.

Для пацієнтів із найгіршими наслідками інфекції апарат штучної вентиляції легень дає найкращі шанси на виживання. Апарат штучної вентиляції легень нагнітає повітря у легені пацієнта, імітуючи нормальне дихання, коли хвороба призводить до відмови легень.

Великі представники галузі, такі як General Motors, Airbus, McLaren та Dyson, запропонували свій інженерний досвід чи виробничі лінії. Інженери Університетського коледжу Лондона працювали з лікарями з UCLH та Mercedes Formula One, щоб створити так званий пристрій постійного позитивного тиску дихальних шляхів (CPAP). Mercedes F1 пропонує виготовляти до 1000 апаратів CPAP на день.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), близько 80% хворих на COVID-19 одужують без необхідності стаціонарного лікування. Але в одного пацієнта із шести можуть виникнути проблеми з диханням, до яких призводить ушкодження легенів коронавірусом.

Реклама
Епідемія СНІДу тільки починається
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Відкриття подвійної спіралі ДНК
28 лютого 1953 року вчені Кембридзького університе...
Реклама
Інгаляції небулайзером при бронхіті
Які є інгалятори для лікування бронхітуЯк вибрати ...
Верхньощелепний синусит
Верхньощелепний синусит викликають інфекціїСкільки...
Реклама
Реклама