Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%

Маски для обличчя можуть уповільнити поширення коронавірусу. Однак представники охорони здоров’я США припускають, що маски можуть також захистити тих, кого не було інфіковано.

Центри США з контролю та профілактики захворювань (CDC) вважають, що хірургічні маски допомагають запобігти поширенню коронавірусу інфікованими хворими. Однак, як виявилося, маски для обличчя можуть захистити незаражених людей, хоч і меншою мірою.

Агентство посилається на дослідження, проведене японськими вченими. Воно показало, що маски блокують близько 60% вірусу, що походить від інфікованої людини. Коли незаражена людина, що носить маску, знаходиться поруч із хворим, який її не носить, кількість вірусу, що вдихається незараженою людиною, знижується майже на 50%.

Якщо обидві людини носять маски, це дає найкращий результат. Зниження кількості вірусних частинок, що досягають другої людини, становило близько 70%.

Таким чином, якщо всі носитимуть маски, коли соціальне дистанціювання неможливе, рівень зараження знизиться, вважають експерти.

При цьому миття рук, дотримання дистанції та перебування в приміщеннях, що добре провітрюються, також допомагають зупинити поширення вірусу.

Реклама
Епідемія СНІДу тільки починається
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Відкриття подвійної спіралі ДНК
28 лютого 1953 року вчені Кембридзького університе...
Реклама
Інгаляції небулайзером при бронхіті
Які є інгалятори для лікування бронхітуЯк вибрати ...
Верхньощелепний синусит
Верхньощелепний синусит викликають інфекціїСкільки...
Реклама
Реклама