Корисні властивості гарбуза: чому сік такий важливий для здоров’я чоловіків і жінок

гарбузовий сік у склянці

Гарбузовий сік – це помаранчевий напій, який вичавлюють з овочу. Він відомий своїм різноманіттям корисних властивостей. Вітаміни, мінерали та антиоксиданти, білки й жири, мінеральні солі роблять сік із гарбуза цінним доповненням до здорового способу життя.

У цій статті ми розглянемо, чим гарбузовий сік корисний для чоловіків і жінок, а також відзначимо деякі побічні ефекти і кому з ним треба бути обережним.

Гарбузовий фреш для чоловіків: користь

Про користь м’якоті та насіння гарбуза для здоров’я передміхурової залози ми писали раніше. Гарбузовий фреш не поступається завдяки вмісту концентрату в собі таких корисних речовин:

  • фітостероли, які знижують рівень діагностованих захворювань передміхурової залози у чоловіків, таких як гіперплазія передміхурової залози (ГПЗ) і підвищений рівень антигенного показника простати (ПСА).
  • цинк благотворно впливає на репродуктивне здоров’я, підвищує рівень тестостерону і покращує якість сперми, що може сприяти підвищенню плодючості;
  • пектин очищає організм від важких металів і навіть радіонуклідів;
  • легкий сечогінний ефект допомагає чоловікам, які страждають на гіпертонію, стабілізувати артеріальний тиск.

Чим корисний гарбузовий фреш для жінок

Антиоксиданти, що містяться у свіжому соку, усувають вільні радикали та захищають клітини від ушкоджень, пов’язаних з оксидативним стресом. Це особливо корисно для жінок, які проживають у промислових містах і працюють на виробництві зі шкідливими речовинами. Токсини, які не виводяться вчасно з організму, часто спричиняють оксидативний стрес, що призводить до серцево-судинних та онкологічних захворювань.

Крім того, гарбузовий сік багатий на пектин, який зменшує вміст поганого холестерину в крові, поліпшує функції шлунково-кишкового тракту, впливає на кровообіг та обмінні процеси.

Крім того, вичавлений сік із гарбуза допомагає боротися з ранніми зморшками, роблячи шкіру обличчя більш пружною. Загалом, напій корисний жінкам у будь-якому віці так, як зміцнює організм і зберігає молодість.

Кому шкідливо пити гарбузовий сік

Відомі випадки, коли у деяких людей трапляється алергія або індивідуальна непереносимість на корисний для всіх напій. Поява симптомів, таких як свербіж, почервоніння шкіри або набряк, означає, що необхідно одразу ж припинити пити сік і звернутися до лікаря.

Також гарбузовий сік містить природні цукри, тому людям із підвищеним цукром рекомендується контролювати рівень споживання соку та звернутися до лікаря для поради.

Не варто пити гарбузовий сік у разі гастриту та запалення виразкової хвороби.

Взагалі, гарбузовий сік є корисним і поживним напоєм, який приносить безліч переваг для чоловіків і жінок. Однак перед початком його вживання слід враховувати індивідуальні особливості та проконсультуватися з лікарем, особливо якщо ви маєте алергії або хронічні захворювання, аби уникнути небажаних побічних ефектів і протипоказань.

Реклама
Епідемія СНІДу тільки починається
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Відкриття подвійної спіралі ДНК
28 лютого 1953 року вчені Кембридзького університе...
Реклама
Інгаляції небулайзером при бронхіті
Які є інгалятори для лікування бронхітуЯк вибрати ...
Верхньощелепний синусит
Верхньощелепний синусит викликають інфекціїСкільки...
Реклама
Реклама