Корисні властивості гарбуза: чому сік такий важливий для здоров’я чоловіків і жінок

гарбузовий сік у склянці

Гарбузовий сік – це помаранчевий напій, який вичавлюють з овочу. Він відомий своїм різноманіттям корисних властивостей. Вітаміни, мінерали та антиоксиданти, білки й жири, мінеральні солі роблять сік із гарбуза цінним доповненням до здорового способу життя.

У цій статті ми розглянемо, чим гарбузовий сік корисний для чоловіків і жінок, а також відзначимо деякі побічні ефекти і кому з ним треба бути обережним.

Гарбузовий фреш для чоловіків: користь

Про користь м’якоті та насіння гарбуза для здоров’я передміхурової залози ми писали раніше. Гарбузовий фреш не поступається завдяки вмісту концентрату в собі таких корисних речовин:

  • фітостероли, які знижують рівень діагностованих захворювань передміхурової залози у чоловіків, таких як гіперплазія передміхурової залози (ГПЗ) і підвищений рівень антигенного показника простати (ПСА).
  • цинк благотворно впливає на репродуктивне здоров’я, підвищує рівень тестостерону і покращує якість сперми, що може сприяти підвищенню плодючості;
  • пектин очищає організм від важких металів і навіть радіонуклідів;
  • легкий сечогінний ефект допомагає чоловікам, які страждають на гіпертонію, стабілізувати артеріальний тиск.

Чим корисний гарбузовий фреш для жінок

Антиоксиданти, що містяться у свіжому соку, усувають вільні радикали та захищають клітини від ушкоджень, пов’язаних з оксидативним стресом. Це особливо корисно для жінок, які проживають у промислових містах і працюють на виробництві зі шкідливими речовинами. Токсини, які не виводяться вчасно з організму, часто спричиняють оксидативний стрес, що призводить до серцево-судинних та онкологічних захворювань.

Крім того, гарбузовий сік багатий на пектин, який зменшує вміст поганого холестерину в крові, поліпшує функції шлунково-кишкового тракту, впливає на кровообіг та обмінні процеси.

Крім того, вичавлений сік із гарбуза допомагає боротися з ранніми зморшками, роблячи шкіру обличчя більш пружною. Загалом, напій корисний жінкам у будь-якому віці так, як зміцнює організм і зберігає молодість.

Кому шкідливо пити гарбузовий сік

Відомі випадки, коли у деяких людей трапляється алергія або індивідуальна непереносимість на корисний для всіх напій. Поява симптомів, таких як свербіж, почервоніння шкіри або набряк, означає, що необхідно одразу ж припинити пити сік і звернутися до лікаря.

Також гарбузовий сік містить природні цукри, тому людям із підвищеним цукром рекомендується контролювати рівень споживання соку та звернутися до лікаря для поради.

Не варто пити гарбузовий сік у разі гастриту та запалення виразкової хвороби.

Взагалі, гарбузовий сік є корисним і поживним напоєм, який приносить безліч переваг для чоловіків і жінок. Однак перед початком його вживання слід враховувати індивідуальні особливості та проконсультуватися з лікарем, особливо якщо ви маєте алергії або хронічні захворювання, аби уникнути небажаних побічних ефектів і протипоказань.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама