Кукурудзяне борошно: користь та шкода для судин

кукурудзяне борошно

Кукурудзяне борошно на відміну від пшеничного в кулінарії використовується нечасто. Як і багато інших продуктів, має кукурудзяне борошно користь та шкоду, які слід враховувати при приготуванні страв з нею.

Користь кукурудзяного борошна для серця та травлення

Кукурудзяне борошно є джерелом багатьох поживних речовин. У ньому містяться вітаміни групи В та вітамін Е, а також такі мінерали, як магній, фосфор, залізо та цинк, які необхідні для правильного функціонування організму. Вони й визначають користь кукурудзяного борошна.

Не містить глютену. У кукурудзяній муці немає глютену, тому її можуть використовувати люди, які страждають на целіакію, або ті, хто не переносять глютен.

Зміцнює здоров’я серця. Кукурудзяне борошно містить рослинні стерини, які сприяють зниженню рівня «поганого» холестерину в крові.

Заряджає енергією. Кукурудзяне борошно містить вуглеводи, які є джерелом енергії організму.

Нормалізує травлення. Користь кукурудзяного борошна забезпечує клітковина, яка сприяє правильному травленню та запобігає появі запорів.

Коли немає користі кукурудзяного борошна

Має не тільки користь кукурудзяне борошно, а й шкоду здоров’ю. Щоб мінімізувати її, слід знати побічні дії кукурудзяного борошна.

Підвищує рівень цукру на крові. Кукурудзяна мука має високий глікемічний індекс, що може призвести до різкого підвищення рівня цукру в крові. Це може бути небезпечним для хворих на діабет або переддіабет.

Містить мало білка. Кукурудзяне борошно у порівнянні з іншими сортами борошна, такими як пшеничне або житнє, містить мало білка. А саме він є важливою поживною речовиною для зростання та розвитку організму.

Може спричинити алергічну реакцію. Люди, які мають алергію на кукурудзу або нестерпність її, повинні обережно споживати продукти з неї, у тому числі борошно. А за перших появ симптомів від неї слід відмовитися.

Як і з будь-яким продуктом, помірне та різноманітне вживання кукурудзяного борошна може бути частиною здорового харчування. Однак тим, хто має проблеми зі здоров’ям, слід попередньо проконсультуватися з дієтологом або лікарем щодо її споживання.

Реклама
Епідемія СНІДу тільки починається
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Відкриття подвійної спіралі ДНК
28 лютого 1953 року вчені Кембридзького університе...
Реклама
Інгаляції небулайзером при бронхіті
Які є інгалятори для лікування бронхітуЯк вибрати ...
Верхньощелепний синусит
Верхньощелепний синусит викликають інфекціїСкільки...
Реклама
Реклама