Шлях до бездоганної шкіри: як проходить лазерна епіляція інтимної ділянки

епілятор і зона бікіні

З усіх відомих сьогодні методів з видалення небажаних волосків вважається лазерна епіляція. Це один з найбезпечніших способів, що проводяться без неприємних відчуттів. Особливо часто його застосовують у зоні глибокого бікіні навколо інтимних органів, куди увійшли лобкова зона, внутрішня поверхня стегон і сідниці.

Весь процес проходить за допомогою особливого апарату, який виділяє світлове випромінювання. Його дія сягає глибоких шарів шкіри. Водночас енергія лазера захоплює корінь волосся, руйнує його структуру й обмежує подальший ріст.

Як правильно підготуватися до лазерної епіляції глибокого бікіні

Перед тим, як відвідати косметологічний кабінет, важливо дотримуватися двох основних правил:

  • повна відмова від засмаги;
  • утримання від видалення волосся іншими методами епіляції протягом кількох тижнів. 

Також необхідно пройти консультацію з лікарем, який зверне увагу на те, який у пацієнта колір волосся і тип шкіри. Це також потрібно для того, щоб вибрати оптимальний режим роботи лазерного апарату.

Коли приходить призначений час, майстер з лазерної епіляції запросить пацієнта на канапку прийняти зручну позу лежачи на спині з розведеними ногами. Після цього лікар наносить на шкіру спеціальний гель, який захищає її від опіків, і починає роботу приладу. За часом весь процес може зайняти від лічених хвилин до кількох годин. 

Скільки потрібно пройти сеансів епіляції

Скільки разів необхідно відвідати сеанс лазерної епіляції глибокого бікіні, залежить від кількох чинників:

  • типу шкіри;
  • щільності волосся;
  • товщини волоса.

Щоб повністю видалити волосся в цій ділянці, в середньому необхідно провести близько шести або восьми сеансів. Неточність у менший або більший бік може змінюватися залежно від індивідуальних особливостей клієнта.

Відразу ж після першого сеансу стає помітно, як зменшується кількість волосся в цій ділянці. Однак, щоб досягти максимального результату, необхідно проводити сеанси протягом кількох місяців і на регулярній основі.

Як правило, інтервал між сеансами становить 4-6 тижнів. За цей час шкіра відпочиває і повністю відновлюється після процедури.

Важливо зазначити, що результат і ефект лазерної епіляції зазвичай більш помітний після того, як клієнт повністю проходить весь курс процедур, не перериваючи його. Нагородою буде чудовий ефект, який зберігається довгий час. Єдина умова, для підтримання ідеального стану шкіри, а також щоб волосся не з’являлося в цій ділянці, необхідно періодично проводити епіляцію блакитним лазерним променем.

Скільки часу триває один сеанс лазерної епіляції бікіні

Тривалість часу, який займає лазерна епіляція бікіні, залежить не тільки від розміру і щільності волосся, але також і від площі ділянки, а також від технології лазерної епіляції.

Зазвичай, один сеанс займає від 15 до 60 хвилин. Час проведення сеансу може змінюватися залежно від розміру оброблюваної зони. Якщо область бікіні велика, то процедура може зайняти більше часу, ніж за меншої площі.

Також кількість сеансів лазерної епіляції глибокого бікіні, необхідних для досягнення оптимального результату, може змінюватися залежно від побажань і особливостей клієнта. Зазвичай, для досягнення максимального ефекту, потрібне проведення від 6 до 8 сеансів з інтервалом у кілька тижнів.

У деяких клініках використовуються новітні технології лазерної епіляції, які дають змогу обробити великі ділянки тіла. Це також впливає на час проведення процедури, який може бути скорочено.

Також, для зменшення часу проведення процедури, деякі клініки пропонують можливість використання сучасних знеболювальних гелів. Вони не тільки мають анестезувальний ефект, але й скорочують час процедури.

Зрештою остаточний час, витрачений на лазерну епіляцію бікіні, повністю залежить від індивідуальних особливостей клієнта та умов проведення процедури. Однак, завдяки сучасним технологіям, час проведення процедури може бути скорочено до мінімуму, забезпечуючи водночас максимальну ефективність і комфортність.

Чого можна очікувати після епіляції

Цілком нормально, коли після процедури шкіра зони бікіні стає дуже чутливою та запаленою. Зазвичай протягом кількох годин ці симптоми зникають. Єдина умова, в жодному разі, не слід піддавати себе дії прямого сонячного світла і захиститися кремом від ультрафіолетових променів.

Хоча зазвичай для досягнення бажаного ефекту потрібно декілька процедур, з інтервалом у кілька тижнів, але вже після першого сеансу помітний значний ефект. Волоски рідшають і стають тоншими.

Найчастіші види лазерної епіляції глибокого бікіні

Найпоширеніші види видалення волосся в інтимній зоні мають між собою відмінності за обсягом обробки та глибиною видалення. Це такі види:

  • Класичне бікіні. За цього виду епіляції видаляють волосся з боків і вздовж пахової складки на глибину 2-3 см. Область статевих губ залишається недоторканою. Класичне бікіні – найпопулярніший варіант лазерної епіляції зони бікіні.
  • Під час глибокого бікіні волосся видаляють на глибину 3 см від пахової складки.
  • Найрадикальніший метод видалення волосків – тотальне бікіні.

Вибір конкретного варіанту залежить від індивідуальних бажань і переваг. Також важливо прислухатися до рекомендацій фахівця, який буде враховувати особливості шкіри й волосся в області бікіні.

Лазерна епіляція бікіні олександритовим лазером

Один із найбезболісніших і найефективніших методів епіляції – використання олександритового лазера. Завдяки частоті імпульсу шкіра не встигає нагріватися, тому процедура проходить майже непомітно.

Перед початком процедури, клієнт мусить пройти консультацію з косметологом, який на цьому етапі визначає тип шкіри, товщину і колір волосся. Після аналізу волосся фахівець підбирає оптимальне налаштування олександритового лазера, щоб процедура мала високу ефективність.

Для кращого комфорту клієнта, перед початком процедури на шкіру наноситься спеціальний гель, який знеболює й охолоджує місце обробки. Потім косметолог проводить лазерним променем по інтимній зоні, котрий поглинається волоссям і знищує його фолікули.

Процедура лазерної епіляції бікіні олександритовим лазером триває від 10 до 30 хвилин, залежно від розміру ділянки. Після закінчення процедури, на шкіру знову наноситься крем, але вже заспокійливий. Завдяки цьому зменшується ризик запалення і почервоніння шкіри.

Щоб досягти максимального ефекту, необхідно проводити кілька сеансів лазерної епіляції бікіні олександритовим лазером. Зазвичай, необхідно провести від 6 до 8 сеансів з інтервалом у 4-6 тижнів. Звичайно, це не остаточний термін, адже кількість сеансів може бути змінена, тому що все індивідуально.

Натомість лазерна епіляція бікіні олександритовим лазером – це доволі безпечний та ефективний метод видалення волосся. Консультація косметолога допоможе оцінити можливі ризики й підібрати оптимальний варіант.

Який спосіб лазерної епіляції обрати: діодний або олександритовий?

Під час вибору методу лазерної епіляції косметичні салони пропонують два типи лазера: діодний і олександритовий. У кожного методу є свої переваги та недоліки. Вибір між ними залежить від індивідуальних переваг і особливостей шкіри.

Діодний лазер – це більш універсальний метод, який підходить для всіх типів шкіри й волосся. У нього 800 нм довжина хвилі, яка досягає коренів волосся, а також ефективно їх видаляє. Крім того, діодний лазер володіє великою швидкістю, отже, проводить процедуру менш болісно.

Переваги олександритового лазера в тому, що він краще порається зі світлим волоссям і світлою шкірою. Хоч у нього менша довжина хвилі, ніж у діодного, але це дає йому змогу виконувати роботу точніше і менше травмувати шкіру. Крім того, олександритовий лазер чудово застосовується під час епіляції інтимної зони в чоловіків, оскільки має більшу енергію, яка краще працює з більш жорстким і грубим волоссям.

Якщо стоїть вибір між діодним і олександритовим лазером, то важливо враховувати індивідуальні особливості шкіри й волосся. Також все залежить від побажань клієнта і те, наскільки довго він може перебувати на процедурі.

Чи шкідлива лазерна епіляція для бікіні

Варто зазначити, що лазерна епіляція бікіні, яку проводять у спеціалізованих клініках, не несе жодної загрози для здоров’я. Однак, перед проведенням процедури необхідно пройти консультацію лікаря. Він допоможе зважити й обумовити всі можливі ризики та побічні ефекти.

Шкідливими можуть бути тільки некоректно проведені процедури або використання неякісного обладнання. Наприклад, якщо занадто часто проводити епіляцію і не враховувати індивідуальні особливості шкіри. Як наслідок може з’явитися подразнення шкіри та навіть опіки.

Також необхідно враховувати, що для людей з гормональним дисбалансом лазерна епіляція бікіні може бути неефективною. У таких випадках проведення процедури може не тільки виявитися марним, а й завдати шкоди здоров’ю.

Загалом, за умови правильного підходу і використання якісного обладнання, лазерна епіляція бікіні то є безпечна процедура. Однак, необхідно обов’язково проконсультуватися з лікарем і вибрати перевірену і надійну клініку, щоб уникнути можливих ризиків і негативних наслідків.

Я соромлюся робити глибоке бікіні. Що робити?

Соромитися перед незнайомими людьми, це цілком природно. Тому звикати краще поступово. Для початку можна почати з епіляції, що не виходить за лінію білизни.

Чи можна робити лазерну епіляцію глибокого бікіні чоловікам?

Так, чоловіки також віддають перевагу комфорту й естетиці, розриваючи всі застарілі шаблони й стереотипи.

Лазерна епіляція: це боляче чи ні?

Якщо порівняти за десятибальною шкалою, то порівняно з класичною епіляцією, яку проводять ручним методом, лазерна епіляція за больовими відчуттями ледве набирає 2-3 бали. Звичайно, все залежить від того, наскільки ви чутливі, але багато хто визнає, що відчуття від лазерного променя настільки мінімальні, що легко переносяться навіть власниками найчутливішої шкіри.

Чи можна робити лазерну епіляцію бікіні тим, хто не народжував?

Так, для дівчат, які не народжували, немає ніяких протипоказань і ризик розвитку безпліддя виключений.

Чи допустима лазерна епіляція бікіні під час вагітності?

Ні, бо вагітність входить до списку протипоказань.

Які бувають протипоказання під час лазерної епіляції глибокого бікіні?

До списку протипоказань входять:

Гострі захворювання, які можуть знизити імунну систему організму і викликати небажані реакції на процедуру лазерної епіляції.

Загострення хронічних захворювань, які також можуть послабити імунітет і сприяти виникненню ускладнень після процедури.

Захворювання шкіри, такі як подряпини, рани, висипання або фотодерматит, можуть призвести до подразнення і дискомфорту під час процедури.

Рани, які загоюються і на їхньому місці утворилися колоїдні рубці.

Варикозне розширення вен.

Декомпенсований цукровий діабет.

Захворювання крові та аутоімунні порушення.

Онкологічні захворювання.

Приймання антибіотиків або препаратів, що підвищують чутливість до світла.

Сильна засмага, строком менш як двох тижнів.

Перед тим, як вирішити, чи йти вам на лазерну епіляцію глибокого бікіні, необхідно обговорити всі ймовірні протипоказання з лікарем, який проводить процедуру.

Реклама
Епідемія СНІДу тільки починається
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Відкриття подвійної спіралі ДНК
28 лютого 1953 року вчені Кембридзького університе...
Реклама
Інгаляції небулайзером при бронхіті
Які є інгалятори для лікування бронхітуЯк вибрати ...
Верхньощелепний синусит
Верхньощелепний синусит викликають інфекціїСкільки...
Реклама
Реклама