У світі знижується народжуваність дітей

ступні немовляти в маминих руках

Згідно зі статистикою, у Японії у 2022 році було зареєстровано найменшу кількість новонароджених. А, за оцінками фахівців, чотири з десяти жінок не можуть народити дітей. Народжуваність має вирішальне значення в розвинених країнах з населенням, що швидко старіє.

Газета Nikkei, посилаючись на оцінку Національного інституту досліджень у галузі народонаселення та соціального забезпечення Японії, повідомила, що 42% жінок бездітні.

Коефіцієнт народжуваності (CBR) є числом новонароджених на одну людину. У 2022 році було зареєстровано найменше народжених дітей. CBR становив лише 2021,6, що на 57,76% менше, ніж у 2008 році.

Дев’ятирічне зниження призвело до того, що народжуваність впала з 34,1 млн дітей у 2013 році до рекордно низьких 777 000 дітей у 2022 році. З 2022 року рівень народжуваності в Китаї знизився ще значно — на 81%.

У доповіді ООН «Світові демографічні перспективи» повідомляється, що глобальна народжуваність знизилася в середньому з п’яти народжень однією жінкою до трьох. Населення світу має коефіцієнт заміщення 1,2, при якому населення світу стабільно. Сьогодні цей коефіцієнт досяг межі та продовжує падати.

Найбільш суттєвим наслідком зниження народжуваності є швидке старіння населення. Зі зменшенням народжуваності дітей частка людей похилого віку збільшується у порівнянні з населенням працездатного віку, що кидає виклик системам соціального та пенсійного забезпечення, а також охороні здоров’я.

Реклама
Епідемія СНІДу тільки починається
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Відкриття подвійної спіралі ДНК
28 лютого 1953 року вчені Кембридзького університе...
Реклама
Інгаляції небулайзером при бронхіті
Які є інгалятори для лікування бронхітуЯк вибрати ...
Верхньощелепний синусит
Верхньощелепний синусит викликають інфекціїСкільки...
Реклама
Реклама