Кальция Лактат инструкция по применению

Кальция Лактат фото, инструкция
Внешний вид упаковки лекарственного средства может отличаться от изображения на сайте.
Дозировка:
Кальция Лактат таблетки по 0,5 г №10 в блис.
Производитель:
Регистрация:
№ UA/5400/01/01 от 16.11.2006. Приказ № 758 от 16.11.2006
Фарм. группа:
Редакторская группа
Проверено
Фото аватара
Юлия Жарикова Добавлено: 03.03.2020
Фото аватара
Юлия Жарикова Обновлено: 03.03.2020
Инструкция предоставлена гос. реестром мед. препаратов Украины

Официальная инструкция

Состав:

1 таблетка містить кальцію глюконату 0,5 г;допоміжні речовини: крохмаль картопляний, тальк, кальцію стеарат.

Основные физико-химические свойства:

таблетки плоскоциліндричні, білого кольору, з фаскою та рискою;

Производитель:

Луганский ХФЗ, ПАО, г.Луганск, Украина

Фармакотерапевтическая группа:

Препараты кальция и средства лечения остеопороза

Фармакологические свойства:

Фармакодинаміка. Препарат поповнює відносний або абсолютний дефіцит кальцію в організмі. Іони кальцію беруть участь у передачі нервових імпульсів, скороченні скелетної та гладкої мускулатури, міокарда, у згортанні крові, у формуванні кісткової тканини і в багатьох інших фізіологічних процесах, забезпечуючи нормальне функціонування більшості органів та систем. Препарат знижує патологічно підвищену судинно-тканинну проникність, виявляє гемостатичну, антиалергічну та помірну протизапальну дію.Фармакокінетика. Після внутрішнього застосування препарат частково всмоктується, головним чином, у тонкому кишечнику; частково виводиться з організму у незміненому вигляді. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 1,2–1,3 год після внутрішнього застосування препарату. Рівномірно розподіляється по всіх органах і тканинах. У крові перебуває у вільному (іонізованому) та зв’язаному стані. 50% загального кальцію сироватки крові становить іонізований кальцій, 5% перебуває у складі аніонних комплексів, 45% зв'язано з білками. Фізіологічною активністю володіє іонізований кальцій. Його депо –кісткова тканина. Період напіввиведення іонізованого кальцію з плазми крові становить 6–7 год. Препарат проникає крізь плацентарний бар’єр, потрапляє в грудне молоко. Близько 20% кальцію виводиться із сечею, 80% –кишечником.

Показания к применению:

Гіпопаратиреоз, гіпокальціємія (у т. ч. при тривалій іммобілізації або тривалому зневодненні); алергічні захворювання і алергічні ускладнення медикаментозної терапії; підвищена проникність судин при різноманітних захворюваннях (ексудативна фаза запального процесу, геморагічний васкуліт, променева хвороба); паренхіматозний гепатит, токсичні ураження печінки; нефрит, еклампсія; гіперкаліємія, гіперкаліємічна форма пароксизмальної міоплегії; шкірні захворювання (свербіж шкіри, екзема, псоріаз); кровотечі; як антидот при отруєннях солями магнію, щавлевої та фтористої кислот.Спосіб застосування і дози. Призначають внутрішньо, перед прийомом їди. Препарат перед вживанням подрібнюють (таблетку необхідно розжувати перед проковтуванням).Дорослим препарат призначають по 2–6 таблеток (1–3 г) 2–3 рази на добу. Дітям віком до 1 року призначають по 1 таблетці (0,5 г) 1 раз на добу, подрібнюючи і розчиняючи таблетку в невеликій кількості води, молока або фруктового соку.Дітям від 2 до 4 років призначають по 2 таблетки (1 г), від 5 до 6 років – по 2–3 таблетки (1–1,5 г), від 7 до 9 років – по 3–4 таблетки (1,5–2 г), від 10 до 14 років – по 4–6 таблеток (2–3 г) на добу в 2–3 прийоми.Курс лікування визначається лікарем і в середньому становить від 10 днів до 1 місяця. При необхідності можна повторити.

Противопоказания:

Гіперчутливість до компонентів препарату, гіперкальціємія, виражена гіперкальціурія, тромбоз, виражений атеросклероз, підвищена зсілість крові, тяжка ниркова недостатність.

Особенности применения:

При застосуванні у пацієнтів, які одержують серцеві глікозиди і/або діуретики, а також при тривалому лікуванні слід контролювати концентрацію кальцію та креатиніну в крові. У випадку підвищення їх концентрації слід зменшити дозу препарату або тимчасово припинити його застосування. У зв'язку з тим, що вітамін D3 підвищує абсорбцію кальцію зі шлунково-кишкового тракту, щоб уникнути передозування кальцію, необхідно враховувати надходження вітаміну D3 та кальцію з інших джерел.Всмоктування кальцію зі шлунково-кишкового тракту може зменшуватися при одночасному застосуванні деяких продуктів, наприклад, шпинату, ревеню, висівок і зернових.Кальцій виділяється з грудним молоком, що слід враховувати при призначенні жінкам у період лактації. Якщо дитина приймає препарати кальцію або вітамін D3, то прийом Кальцію глюконату жінці слід припинити.

Передозировка:

Симптоми: можливі диспепсичні явища. Розвиток гіперкальціємії та інших токсичних проявів при гострому передозуванні малоймовірні. Лікування: припинити прийом препарату. зазначені явища звичайно швидко проходять самостійно після припинення застосування препарату. Як антидот можливо застосовувати кальцитонін, який вводять внутрішньовенно із розрахунку 5,0–10,0 МО на 1 кг маси тіла на добу.

Побочные действия:

З боку системи травленняї: нудота, блювання, діарея, болі в животі. З боку серцево-судинної системи: брадикардія. зазначені явища звичайно швидко проходять самостійно. З боку обміну речовин: гіперкальціємія, гіперкальціурія. При тривалому застосуванні препарату можливо виникнення запорів, іноді розвиваються обструктивні процеси у кишечнику, зумовлені утворенням кальцієвих каменів.

Лекарственное взаимодействие:

При сумісному застосуванні препарати кальцію можуть потенціювати терапевтичні та токсичні ефекти серцевих глікозидів, підвищувати абсорбцію тетрациклінів, токсичність хінідину і знижувати абсорбцію бісфосфонатів зі шлунково-кишкового тракту. Глюкокортикостероїди зменшують абсорбцію кальцію. Одночасне застосування з тіазидними діуретиками або кальційвміщуючими препаратами підвищує ризик розвитку гіперкальціємії. Петльові діуретикі, навпаки, збільшують виведення кальцію нирками. Кальцію глюконат при одночасному застосуванні зменшує дію кальцієвих блокаторів.

Срок годности:

Зберігати при температурі від 150С до 250С. Термін придатності – 5 років.Зберігати в недоступному для дітей місці!

Форма выпуска / упаковка:

По 10 таблеток у контурній безчарунковій упаковці.

Категория отпуска:

Без рецепта.

Дополнительно:

Загальна характеристикаміжнародна і хімічна назви: calcium gluconate; кальцію глюконат;Форма випускуТаблетки.АдресаУкраїна, 91019, м. Луганськ, вул. Кірова, 17.
Медицинское предостережение
Дата добавления: 03.03.2020
Приведенная научная информация является обобщающей, основана на официально утвержденной инструкции по применению и не может быть использована для принятия решения о возможности применения конкретного лекарственного препарата.
Перевод инструкции на русский язык выполнен редакторской командой medpravda.ua

Дополнительные данные

Тип данныхСведения из реестра
Торговое наименование:Кальция Лактат
Производитель:Луганский ХФЗ, ПАО, г.Луганск, Украина
Форма выпуска: По 10 таблеток у контурній безчарунковій упаковці.
Регистрационное удостоверение:№ UA/5400/01/01 от 16.11.2006. Приказ № 758 от 16.11.2006
МНН:Calcium lactate
Условия отпуска:Без рецепта.
Состав:

1 таблетка містить кальцію глюконату 0,5 г;допоміжні речовини: крохмаль картопляний, тальк, кальцію стеарат.

Фармакологическая группа:Препараты кальция и средства лечения остеопороза
Код АТХ:A12AA05 - Кальция лактат
Реклама
Потребление соли в Китае — одно из самых высоких в мире
Высокое потребление натрия приводит к повышению ар...
К 2040 году больных раком простаты вдвое увеличится
По прогнозам, к 2040 году число мужчин с диагнозом...
Реклама
Гастрит с повышенной кислотностью
Причины развития гастрита с повышенной кислотность...
Диарея: психосоматика
Диарея при тревожном расстройстве Психогенная диар...
Реклама
Любовь вызывает изменения в структурах мозга: доктор
Антрополог и исследователь межличностных отношений...
Ученые назвали напиток, который увлажняет организм лучше, чем вода
Молоко содержит воду, что делает его отличным исто...
Реклама