Ацивир-Крем От Герпеса инструкция по применению

Ацивир-Крем От Герпеса фото, инструкция
Внешний вид упаковки лекарственного средства может отличаться от изображения на сайте.
Дозировка:
Ацивир-Крем От Герпеса крем 5 % по 5 г в тубах
Производитель:
Регистрация:
№ UA/12501/01/01 от 18.05.2011. Приказ № 715 от 13.09.2012
Фарм. группа:
Редакторская группа
Проверено
Stadnik-Anna
Анна Стадник Добавлено: 03.03.2020
Фото аватара
Юлия Жарикова Обновлено: 03.03.2020
Инструкция предоставлена гос. реестром мед. препаратов Украины

Официальная инструкция

Состав:

діюча речовина: 1 г крему містить ацикловіру 0,05 г;допоміжні речовини: спирт цетостеариловий, поліетиленгліколю (макроголу) цетостеариловий ефір, парафін, парафін білий м’який, динатрію едетат, гліцерол моностеарат, пропіленгліколь, натрію метилпарабен (Е 219), натрію пропілпарабен (Е 217), вода очищена.

Основные физико-химические свойства:

біла м’яка маса.

Производитель:

Темиз Медикеар Лтд/Мепро Фарма для "М-Инвест Лтд", Индия/Кипр

Фармакотерапевтическая группа:

Противовирусные средства.

Фармакологические свойства:

Фармакодинаміка. Ацикловір – це противірусний препарат, який має високу активність in vitro проти вірусу простого герпесу І та ІІ типів. Токсична дія відносно клітин організму господаря мінімальна. Потрапляючи у клітини, інфіковані вірусом герпесу, ацикловір фосфорилюється з утворенням активної сполуки – трифосфату ацикловіру. Перший етап цього процесу залежить від наявності вірусокодованої тимідинкінази. Трифосфат ацикловіру діє як інгібітор та субстрат для вірусної ДНК-полімерази, запобігаючи подальшому синтезу вірусної ДНК, не впливаючи на звичайні клітинні процеси.Фармакокінетика. Фармакокінетичні дослідження показали мінімальний рівень системної абсорбції ацикловіру після повторного місцевого застосування крему Ацивір=крем від герпесу.

Показания к применению:

Інфекції губ та обличчя, спричинені вірусом простого герпесу (Herpes labialis).

Противопоказания:

Підвищена чутливість до ацикловіру або до інших компонентів препарату, а також до валацикловіру. Препарат не застосовують для лікування очей.

Особенности применения:

Крем Ацивір-крем від герпесу застосовують лише для лікування герпесу на губах та обличчі. Не рекомендується крем Ацивір-крем від герпесу для лікування генітального герпесу, щоб уникнути місцевого подразнення. Крем Ацивір-крем від герпесу не рекомендується застосовувати особам з імунодефіцитом. Такі особи потребують консультації лікаря щодо лікування будь-якої інфекції. Спирт цетостеариловий може викликати місцеве подразнення шкіри (контактний дерматит.) Пропіленгліколь також може викликати подразнення шкіри. Не рекомендується наносити крем Ацивір=крем від герпесу на слизові оболонки ротової порожнини, очей. Слід уникати випадкового потрапляння крему в очі. Хворі з особливо тяжкими проявами Herpes labialis мають постійно перебувати під наглядом.Пацієнтів з герпесом на губах слід застерегти від контактної передачі вірусу іншим людям, особливо при наявності відкритих уражень. Ацивір-крем від герпесу крем не впливає на фертильність людини.

Применение в период беременности или кормления грудью:

У період вагітності або годування груддю препарат рекомендується застосовувати тільки тоді, коли користь від застосування, на думку лікаря, перевищує ризик.

Способность влиять на скорость реакции при управлении автотранспортом:

Даних немає.

Дети:

Даних щодо безпеки застосування препарату дітям віком до 12 років недостатньо, тому рекомендується застосувати препарат дітям віком старше 12 років.

Способ применения и дозы:

Лише для місцевого застосування. Дорослим та дітям віком старше 12 років: крем Ацивір-крем від герпесу слід наносити 5 разів на добу приблизно з 4‑годинними інтервалами, за винятком нічного часу. Важливо розпочати лікування якнайшвидше після початку захворювання, найкраще – під час продромального періоду.Лікування має тривати щонайменше 4 дні. Якщо загоєння не відбулося, можна продовжити лікування до 10 днів. Якщо симптоми захворювання не зникають після 10 днів лікування слід звернутися до лікаря.Перед і після нанесення крему слід вимити руки; важливо уникати тертя уражених ділянок або доторкання до них рушником, щоб уникнути погіршення або передачі інфекції.

Передозировка:

При випадковому пероральному або місцевому застосуванні усього тюбика крему Ацивір=крем від герпесу масою 5 г, що містить 0,25 г ацикловіру, несприятливої дії виявлено не було.

Побочные действия:

У деяких пацієнтів при застосуванні крему Ацивір-крем від герпесу може з’явитися тимчасовий швидкоминучий гострий або пекучий біль. Приблизно у 5 % пацієнтів відбувалося незначне висушування та лущення шкіри. У невеликої частини пацієнтів спостерігалися еритема (почервоніння) та свербіж. Дуже рідко повідомлялося про випадки контактного дерматиту після застосування крему. При проведенні тестів на чутливість ці випадки частіше були пов’язані з компонентами кремової основи, а не з ацикловіром. Є поодинокі повідомлення про реакції негайної гіперчутливості, включаючи ангіоневротичний набряк, унаслідок місцевого застосування ацикловіру.

Лекарственное взаимодействие:

Взаємодії не виявлено.

Срок годности:

3 роки.

Условия хранения:

Зберігати при температурі не вище 25 °С. Не заморожувати. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Форма выпуска / упаковка:

По 5 г крему у тубі. По 1 тубі у картонній коробці.

Категория отпуска:

Без рецепта.

Дополнительно:

МісцезнаходженняСектор 6А, Плот №16, 17 і 18, IІЕ, BHEL, Харідвар Уттаранчал, Індія.ЗаявникМ-ІНВЕСТ ЛІМІТЕД.Місцезнаходження16, вул.. Солому Солому, 4004, Меса Йейтонія, Лімасол, Кіпр
Медицинское предостережение
Дата добавления: 03.03.2020
Приведенная научная информация является обобщающей, основана на официально утвержденной инструкции по применению и не может быть использована для принятия решения о возможности применения конкретного лекарственного препарата.
Перевод инструкции на русский язык выполнен редакторской командой medpravda.ua

Дополнительные данные

Тип данныхСведения из реестра
Торговое наименование:Ацивир-Крем От Герпеса
Производитель:Темиз Медикеар Лтд/Мепро Фарма для "М-Инвест Лтд", Индия/Кипр
Форма выпуска: По 5 г крему у тубі. По 1 тубі у картонній коробці.
Регистрационное удостоверение:№ UA/12501/01/01 от 18.05.2011. Приказ № 715 от 13.09.2012
МНН:Aciclovir
Условия отпуска:Без рецепта.
Состав:

діюча речовина: 1 г крему містить ацикловіру 0,05 г;допоміжні речовини: спирт цетостеариловий, поліетиленгліколю (макроголу) цетостеариловий ефір, парафін, парафін білий м’який, динатрію едетат, гліцерол моностеарат, пропіленгліколь, натрію метилпарабен (Е 219), натрію пропілпарабен (Е 217), вода очищена.

Фармакологическая группа:Противовирусные средства.
Код АТХ:D06BB03 - Ацикловир
Реклама
Потребление соли в Китае — одно из самых высоких в мире
Высокое потребление натрия приводит к повышению ар...
К 2040 году больных раком простаты вдвое увеличится
По прогнозам, к 2040 году число мужчин с диагнозом...
Реклама
Гастрит с повышенной кислотностью
Причины развития гастрита с повышенной кислотность...
Диарея: психосоматика
Диарея при тревожном расстройстве Психогенная диар...
Реклама
Любовь вызывает изменения в структурах мозга: доктор
Антрополог и исследователь межличностных отношений...
Ученые назвали напиток, который увлажняет организм лучше, чем вода
Молоко содержит воду, что делает его отличным исто...
Реклама