Цефикс-Здоровье инструкция по применению

Цефикс-Здоровье фото, инструкция
Внешний вид упаковки лекарственного средства может отличаться от изображения на сайте.
Дозировка:
Цефикс-Здоровье капсулы по 200 мг №10
Производитель:
Регистрация:
№ UA/3381/01/01 от 24.06.2005. Приказ № 305 от 24.06.2005
Фарм. группа:
Редакторская группа
Проверено
Фото аватара
Ольга Полищук Добавлено: 03.03.2020
Фото аватара
Юлия Жарикова Обновлено: 11.04.2020
Инструкция предоставлена гос. реестром мед. препаратов Украины

Официальная инструкция

Состав:

1 капсула містить цефіксиму тригідрату 230 мг у перерахуванні на цефіксим 200 мг; допоміжні речовини: тальк очищений, кремнію діоксид колоїдний, магнію стеарат.

Основные физико-химические свойства:

тверді желатинові капсули № 1 із кришечкою білого кольору і корпусом зеленого кольору, що містять порошок жовтувато-білого кольору;

Производитель:

ООО "Фармацевтическая компания "Здоровье"

Фармакотерапевтическая группа:

Антибиотики группы цефалоспоринов.

Фармакологические свойства:

Фармакодинаміка. Цефалоспориновий антибіотик III покоління для прийому внутрішньо. Діє бактерицидно, порушуючи синтез клітинної стінки мікроорганізму. Має широкий спектр дії, що включає різні аеробні та анаеробні грампозитивні і грамнегативні мікроорганізми, у т. ч. синьогнійну паличку. Стійкий до β-лактамаз як грампозитивних, так і грамнегативних мікроорганізмів.Фармакокінетика. Добре всмоктується при прийомі внутрішньо, біодоступність становить 45%. Максимальна концентрація в крові досягається через 2,5–4,5 год після перорального прийому. Період напіввиведення – 3–3,5 год. З організму виділяється переважно в незмінному вигляді печінкою (60%) і нирками (40%). Застосування у добовій дозі кумулятивного ефекту не викликає. Високі концентрації препарату довго зберігаються в сироватці крові, жовчі, сечі.

Показания к применению:

Інфекції, викликані чутливими до препарату мікроорганізмами: в оториноларингології: синусит, тонзиліт, фарингіт, середній отит; інфекції дихальних шляхів: гострий і хронічний бронхіт, пневмонія, плеврит; інфекції жовчних протоків: холангіт, холецистит; захворювання урогенітального тракту: цистит, пієлонефрит, ендометрит, простатит, неускладнена гонорея сечовипускального каналу і шийки матки; інфекції шкіри, м'яких тканин і кісток.Спосіб застосування та дози. Встановлюють індивідуально, з урахуванням тяжкості, перебігу і локалізації інфекції, чутливості збудника. Внутрішньо застосовують дорослим і дітям з масою тіла більше 30 кг – 400 мг одноразово або по 200 мг 2 рази на добу. У дітей залежно від тяжкості захворювання добова доза цефіксиму становить 1,5–8 мг/кг маси тіла. Середня тривалість курсу лікування – 7–10 днів. При неускладненій гонореї сечовипускального каналу і шийки матки – 400 мг 1 раз на добу. При захворюваннях, викликаних Str. pyogenes, курс лікування – не менше 10 днів. При порушенні видільної функції нирок, дозу встановлюють залежно від показника кліренса креатиніну (КК) у сироватці крові: при КК 21–60 мл/хв або у пацієнтів, що перебувають на гемодіалізі, добову дозу необхідно зменшити на 25%; при КК 20 мл/хв та менше або у пацієнтів, що перебувають на перитонеальному діалізі, добову дозу необхідно зменшити вдвічі.

Противопоказания:

Підвищена чутливість до пеніцилінів та цефалоспоринів, бронхіальна астма, вагітність, період лактації.

Передозировка:

У випадку розвитку діареї необхідно виключити розвиток псевдомембранозного коліту, викликаного токсинами Clostridium difficile. Якщо ознаки коліту виражені помірно, досить припинити прийом препарату. У випадку важкого плину показано парентеральне введення рідини та електролітів, білкових препаратів, призначення протимікробних засобів, ефективних щодо Clostridium difficile. Особливості застосування. У пацієнтів з підвищеною чутливістю до пеніцилінів можливі алергічні реакції на цефалоспоринові антибіотики. У період лікування не можна вживати алкоголь. У процесі лікування може реєструватися пряма реакція Кумбса і хибнопозитивна реакція сечі на глюкозу.З обережністю застосовують для лікування у літніх пацієнтів. При порушенні функції нирок потрібна корекція режиму дозування залежно від величини КК. З обережністю призначають особам похилого віку, пацієнтам з нирковою недостатністю, колітом (в анамнезі).З обережністю застосовують препарат пацієнтам, робота яких потребує підвищеної уваги та швидкості психомоторних реакцій (водіям автотранспорту) через можливість появи запаморочення.Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Підвищує нефротоксичність поліміксинів і аміноглікозидів. Ефект підсилюють бактерицидні антибактеріальні засоби, послабляють – бактеріостатичні.

Побочные действия:

Алергічні реакції (кропив’янка, гіперемія шкіри, шкірний свербіж, еозинофілія, пропасниця); нудота, блювання, діарея, стоматит, псевдомембранозний ентероколіт, інтерстиціальний нефрит, підвищення активності лужної фосфатази; кандидамікоз, дисбактеріоз; запаморочення, задишка, шум у вухах; лейкопенія, нейтропенія, тромбоцитопенія, гемолітична анемія, розвиток гіповітамінозу В.

Срок годности:

Зберігати в сухому захищеному від світла і недоступному для дітей місці при температурі від 15 0С до 30 0С. Термін придатності –  3 роки.

Форма выпуска / упаковка:

Капсули, по 200 мг, № 10 або № 10х2 у контурних чарункових упаковках, розфасовані із “in bulk” фірми “Intermed”, Індія. Виробник. ТОВ Фармацевтична компанія Здоров'я.Адреса. 61013, м. Харків, вул. Шевченка, 22.

Категория отпуска:

Без рецепта.

Дополнительно:

Загальна характеристикаФорма випускуКапсули.
Медицинское предостережение
Дата добавления: 03.03.2020
Приведенная научная информация является обобщающей, основана на официально утвержденной инструкции по применению и не может быть использована для принятия решения о возможности применения конкретного лекарственного препарата.
Перевод инструкции на русский язык выполнен редакторской командой medpravda.ua

Дополнительные данные

Тип данныхСведения из реестра
Торговое наименование:Цефикс-Здоровье
Производитель:ООО "Фармацевтическая компания "Здоровье"
Форма выпуска: Капсули, по 200 мг, № 10 або № 10х2 у контурних чарункових упаковках, розфасовані із “in bulk” фірми “Intermed”, Індія. Виробник. ТОВ Фармацевтична компанія Здоров'я.Адреса. 61013, м. Харків, вул. Шевченка, 22.
Регистрационное удостоверение:№ UA/3381/01/01 от 24.06.2005. Приказ № 305 от 24.06.2005
МНН:Cefixime
Условия отпуска:Без рецепта.
Состав:

1 капсула містить цефіксиму тригідрату 230 мг у перерахуванні на цефіксим 200 мг; допоміжні речовини: тальк очищений, кремнію діоксид колоїдний, магнію стеарат.

Фармакологическая группа:Антибиотики группы цефалоспоринов.
Код АТХ:J01DD08 - Цефиксим
Реклама
Потребление соли в Китае — одно из самых высоких в мире
Высокое потребление натрия приводит к повышению ар...
К 2040 году больных раком простаты вдвое увеличится
По прогнозам, к 2040 году число мужчин с диагнозом...
Реклама
Гастрит с повышенной кислотностью
Причины развития гастрита с повышенной кислотность...
Диарея: психосоматика
Диарея при тревожном расстройстве Психогенная диар...
Реклама
Любовь вызывает изменения в структурах мозга: доктор
Антрополог и исследователь межличностных отношений...
Ученые назвали напиток, который увлажняет организм лучше, чем вода
Молоко содержит воду, что делает его отличным исто...
Реклама