Алергія на курку – особливості пташиної непереносимості та її прояви

Алергія на курку є рідкісним станом. Менш як 5% населення всієї земної кулі знайомі з пташиною непереносимістю. Дорослі майже не стикаються з цією проблемою, частіше зустрічається алергія на курку в дитини. 

Як проявляє себе небажана реакція на птицю

Прояви гіперчутливості можуть бути помірними, такими як нежить, кашель, висипання, свербіж і почервоніння шкіри, а також можуть бути серйознішими, включаючи утруднене дихання, нудоту, блювання і розлади шлунково-кишкового тракту.

У разі виникнення тяжкої алергічної реакції існує ризик розвитку анафілактичного шоку, який потребує негайної медичної допомоги.

У будь-якому разі, для отримання точного діагнозу та рекомендації щодо лікування і запобігання повторним алергічним реакціям, слід звернутися до лікаря-алерголога. Він проведе алергічні тести, щоб надати більш детальну інформацію про ваш стан.

Як діяти в разі алергії на курку

Лікування алергічної реакції зазвичай полягає в таких заходах:

  1. Уникайте вживання птиці та її похідних. Уважно читайте етикетки на упаковках харчових продуктів, щоб уникнути випадкового вживання курки.
  2. Проконсультуйтеся з лікарем щодо прийому антигістамінних препаратів для зняття симптомів алергії.
  3. У разі важкої реакції знадобиться вміння користуватися автоін’єктором. Якщо важкі симптоми застануть вас зненацька, може знадобитися епінефрин (адреналін), який ви зможете зробити собі самостійно. Але за умови, що діагноз підтверджено і лікар схвалює введення уколу.
  4. Якщо у вас або у дитини є діагноз непереносимості на цей продукт, повідомте своїх близьких, вчителів, лікарів та інших дбайливих людей, щоб вони могли вжити необхідних запобіжних заходів.

Пам’ятайте, що реакція організму на птицю буває різного ступеня тяжкості. Важливо дотримуватися всіх рекомендацій лікаря і бути готовим до термінової медичної допомоги в разі виникнення важкої алергічної реакції.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама