Чи можливо бути «занадто вологою»

Чи можливо бути «занадто вологою»

Чи можуть свині літати? Чи можуть мули народжувати? Чи можна отримати кров з каменю? «Чи може піхва занадто намокнути під час сексу?» — таке ж абсурдне питання, гідне того, щоб бути доданим до списку ідіом невірогідності.

Отже, чи можете ви «занадто намокнути» під час сексу?

Ні!

«Власниця піхви «занадто волога» під час сексу не є медичним діагнозом», — каже лікар Ліндсі Харпер, акушер-гінеколог, засновник і генеральний директор Rosy, платформи сексуального здоров’я. Навпаки, вологість піхви надзвичайно важлива для приємного, безболісного сексу, каже вона.

Однак вагіна може виробляти занадто багато рідини (тобто вагінальних виділень) в несексуальних умовах, але ми розглянемо це нижче.

Чи важлива вологість?

«Вологість піхви є ключовою для приємних, проникливих сексуальних контактів», — каже Кейтлін В., клінічний сексолог Royal, компанії, що випускає презервативи та лубриканти. «Це забезпечує змащення частин тіла — будь то пеніс, піхва, рот, рука чи анус — щоб вони могли приємно тертися одна об одну», — пояснює Кейтлін В. Без зволоження тертя може подразнювати й навіть викликати невеликі мікророзриви в делікатних тканинах піхви, що підвищує ризик зараження, каже вона.

Ось чому Хізер Джеффкоут, лікарка з фізіотерапії, яка спеціалізується на сексуальних дисфункціях і нетриманні сечі, і автор книги «Секс без болю: Посібник із самолікування щодо сексуального життя, якого ви заслуговуєте», каже: «Незалежно від того, куплена в магазині чи вироблена тілом, ви ніколи не будете мати забагато змазки на борту».

Змазка ≠ збудження

Хоча природна змазка часто супроводжує збудження, вона може виникати і за відсутності збудження, каже Джеффкоут. Так само жінка може бути збудженою, навіть якщо вона не мокра. Це відомо як неузгодженість збудження. Отже, єдиний спосіб точно дізнатися, чи вона збуджена, — це запитати у неї.

Що впливає на те, наскільки ви намокнете? На те є багато чинників, зокрема:

  • рівень зволоження;
  • наявність алкоголю або наркотиків в організмі;
  • рівень фізичної активності;
  • прийом ліків;
  • фаза менструального циклу;
  • чи настала менопауза;
  • рівень стресу.

«Досвід однієї людини з вологістю сильно змінюється протягом дня, місяця та протягом усього життя», — каже Кейтлін В.

Чому когось відволікає надмірна вологість?

Будемо відвертими: немає вагомих причин непокоїтися через вологість піхви. Якщо когось це бентежить, то це тому, що він не розуміє, як працює тіло. Іншими словами, воно походить з неосвіченого місця.

Примітка: це не є симптомом особистих недоліків вашого партнера. Це є відображенням того, що він не має належної статевої освіти в дорослому житті.

Що робити, якщо ваш партнер щось говорить про це?

Перш за все, нам шкода, що ви маєте справу з цим! Бути з кимось, хто змушує вас почувати себе ніяково або комплексувати через особливості організму… Кепська справа. Тут і до розриву стосунків недалеко.

Таким чином, залежно від тону та слів, яким ваш партнер висловлював свою цікавість щодо вашої вологості, «Побачимось ніколи!» — може бути вашою відповіддю.

Ви можете сказати: «Певно ти не розумієш, як діє вагінальна змазка, але у мене є правило: я не зустрічаюсь з тими, хто змушує мене погано ставитися до свого тіла». Або: «Мені не подобається той сором, з яким ти говорив про нормальну реакцію мого тіла. Я більше не зацікавлена у подальшому розвитку цих стосунків».

Однак, якщо ваш партнер звертається до теми з небайдужою цікавістю, ви можете вирішити навчити його.

Турботлива цікавість може виглядати так: «Я ніколи не був ні з ким, хто б так промок. Ти не проти, якщо я запитаю: це нормально для тебе?»

«Останні кілька разів, коли ми займалися сексом, ти була більш волога, ніж зазвичай. Ти знаєш, чому це може бути?»

Ось як ви можете відповісти: «Зазвичай, коли я збуджена, кров приливає до моєї піхви, що змушує слизову виробляти природну змазку. І під час заняття сексом це допомагає мені отримати задоволення. Я промокаю, готуючись до вагінального проникнення».

«Вологість є нормальною реакцією на збудження. Якби я не змащувалася природним шляхом, секс, який ми хочемо мати, не був би для мене таким хорошим, тому що було б занадто багато тертя».

Що, якщо партнер продовжує піднімати це питання?

Якщо у вас є сили навчати свого партнера, ви можете спробувати ще раз, і відправити посилання на цю статтю.

Як каже Харпер: «Це може стати нагодою для відкритої бесіди про інтим без суджень, що може привести до надзвичайно повноцінного сексу».

Не купуйте продукти, які стверджують, що «виправляють» вологість піхви

«На жаль, є продукти, які підсушують піхву», — каже Керол Квін, доктор філософії, сексолог Good Vibrations і куратор Музею античного вібратора. Але це не рекомендується, бо — додавання хімічних речовин до природного мікробіому піхви може змінити рН і викликати подразнення або інфекції, такі як бактеріальний вагіноз чи дріжджова інфекція.

«Ці продукти також можуть спричинити настільки сильне висихання піхви, що під час проникнення виникне надмірне тертя, і внутрішні тканини пошкодяться», — каже Квін.

Крім того, якщо ви використовуєте бар’єрний захист (внутрішні презервативи, зовнішні презервативи, кофердами, напальчники тощо), додаткове тертя може збільшити ризик ушкоджень.

А взагалі, чи можливе вироблення занадто багато виділень?

«Коли це відбувається поза збудженням, надмірна вологість може бути симптомом інфекції», — каже Кейтлін В.

У цих випадках змазка — це не той самий біохімічний склад, як природне мастило, що виробляється у відповідь на збудження, і відоме як виділення, каже вона.

«Вагінальні виділення – це спосіб організму підтримувати піхву та вульву в ідеальному робочому стані», – каже Харпер. «І є різні типи, більшість з яких цілком нормальні та хороші». Але деякі можуть бути ознакою чогось іншого.

Як дізнатися, чи варто хвилюватися?

Напевно, ви знаєте запах, колір і загальний вигляд ваших звичайних щоденних виділень. (І якщо ви читаєте це, чи не читаєте, почніть зазирати у свої трусики в кінці дня.)

«Якщо ваші виділення мають нові характеристики, такі як рибний запах, зелений або жовтий відтінок, або супроводжуються сверблячкою чи печінням, вам слід звернутися до лікаря за консультацією», — каже Харпер.

«Якщо це інфекція, ваш лікар визначить причину і призначить відповідний препарат, який швидко це вилікує», — каже вона.

Висновок

  • Неможливо бути занадто мокрою під час сексу.
  • Однак якщо ви помітили зміну запаху, кольору, консистенції або смаку виділень, зверніться до лікаря. Це може бути ознакою інфекції.
Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама