До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться

За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з діагнозом рак простати — найбільш поширеної форми чоловічого раку в більш ніж 100 країнах — подвоїться до 2,9 млн на рік, а кількість смертей зросте на 85%, до 700 тисяч випадків.

Симптоми раку простати включають частіші позиви до сечовипускання або утруднене сечовипускання, часто вночі. Однак вони також викликані доброякісною гіперплазією простати, або збільшенням простати, що часто зустрічається у чоловіків старше 50 років. Оскільки вік є основним фактором ризику розвитку раку простати, старіння населення та збільшення тривалості життя означають, що буде неминуче зростання кількості випадків цього захворювання, вважає Комісія журналу The Lancet з раку простати.

Дослідники закликали до створення нових та покращених способів тестування цього захворювання, щоб зменшити ймовірність гіпердіагностики та надмірного лікування, одночасно виявляючи потенційно смертельні пухлини на більш ранньому етапі. Країнам з високим рівнем доходу необхідно переглянути використання аналізів крові на специфічний антиген простати, які можуть призвести до гіпердіагностики раку низького ризику, але пропустити деякі види раку високого ризику. Натомість слід більше витрачати коштів на кампанії з інформування громадськості та МРТ-тести для молодих чоловіків із сімейним анамнезом захворювання, які мають африканське походження або генетичну схильність. Країнам з низьким та середнім рівнем доходу рекомендується підготуватися до навантаження на служби, яке може спричинити різке зростання кількості випадків захворювання.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама