Фісташки – смачна і корисна закуска чоловікам і жінкам

фісташки

Фісташки – це смачний і поживний горіх, який також має безліч корисних властивостей для нашого організму. Ось докладна інформація про користь фісташок загалом, а також про їхню специфічну користь для жінок і чоловіків, вплив на печінку, а також про деякі потенційні шкідливі аспекти.

Загальна користь фісташок

  1. Багате джерело поживних речовин.

Містять вітаміни (включно з вітаміном Е), мінерали, антиоксиданти та інші корисні речовини, які допомагають підтримувати загальне здоров’я.

  1. Серцево-судинна підтримка.

Багаті на жири, включно з мононенасиченими й поліненасиченими, які знижують рівень шкідливого холестерину і запобігають появі атеросклерозу та інфаркту. Мінерали калій і магній також зміцнюють судини та серце. Також відомо, що у фісташках міститься рідкісний елемент ванадій, який бере участь у створенні червоних кров’яних тілець. 

  1. Регулювання ваги.

Фісташки багаті на білок, харчові волокна та здорові жири, що допомагає створити відчуття ситості та контролювати апетит. Це особливо корисно для тих, хто стежить за своєю вагою. 

  1. Наукові відкриття про користь фісташок

Нещодавнє дослідження, проведене Корнельським університетом, показало, що фісташки мають високу антиоксидантну здатність. Вони лідирують з такими популярними продуктами, що містять антиоксиданти, як чорниця, гранати тощо.

Вчені дійшли висновку, що всього лише жменя горішків на день уповільнює клітинне старіння і впливає на тривалість життя людей із переддіабетом. Крім того, горішки містять лютеїн, який корисний для здоров’я очей.

Користь фісташок для жінок

  1. Підтримка здоров’я шкіри.

Завдяки вітаміну Е, який є потужним антиоксидантом, шкіра жінки стає пружною та еластичною.

  1. Регуляція гормонального балансу.

Містять вітамін РР, мікроелемент ванадій і фітоестрогени, природні рослинні сполуки, які регулюють гормональний баланс у жінок, особливо під час менопаузи. Ванадій регулює рівень гормонів завдяки виробленню ферментів.

  1. Зміцнює організм жінки, яка виношує дитину.

Фолієва кислота або вітамін В9 у фісташці корисна для вагітних жінок. Вона бере участь в обміні речовин, нормалізує діяльність ШКТ і зміцнює імунітет.

Користь фісташок для чоловіків

  1. Здоров’я простати.

Дослідження показують, що фісташки пов’язані з поліпшенням здоров’я простати у чоловіків. Вони містять фітостероли, які знижують вірогідність розвитку простатиту та інших з нею проблем. 

  1. Статева активність.

Завдяки дії амінокислоти аргінін у фісташках, посилюється приплив крові до статевих органів, тим самим підвищується ерекція.

  1. Підтримка енергії та витривалості.

Фісташки багаті білком, здоровими жирами та іншими поживними речовинами, які підтримують високу енергію і фізичну витривалість.

Користь фісташок для печінки

  1. Детоксикація.

Містять антиоксиданти та фітохімікати, які захищають печінку від ушкоджень і підтримують її функцію детоксикації.

  1. Здоров’я жовчного міхура.

Знижують ризик утворення каменів у жовчному міхурі та покращують його функцію.

Шкода фісташок

  1. Алергія.

У деяких людей буває алергічна реакція на фісташки. Якщо у вас є алергія на горіхи, включно з фісташками, слід уникати їх вживання.

  1. Висока калорійність.

Фісташки містять відносно багато калорій, тому важливо вживати їх з урахуванням загального раціону і контролювати розмір порцій.

Загалом, фісташки це поживні горіхи з безліччю корисних властивостей. Однак, як і з будь-яким продуктом, важливо вживати їх у помірних кількостях і враховувати індивідуальні особливості та потреби організму.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама