Користь і шкода часникової води – що буде, якщо пити на ніч

вода і часник

Часникова вода – це напій, який отримують простим і доступним способом з кількох зубчиків і теплої води. Додаткові інгредієнти: кілька крапель оливкової олії й кілька скибочок лимона. Завдяки такому складу виходить корисна часникова вода, але зі своїми потенційними негативними аспектами, які потрібно враховувати.

Користь часникової води

Часникова вода володіє такими корисними властивостями й має в складі: 

  1. Високий вміст антиоксидантів. Допомагають боротися зі шкідливими вільними радикалами в організмі, сприяють зміцненню імунної системи та захисту клітин від пошкоджень. 
  2. Вітаміни C, B6 і мінерали, такі як марганець і селен, які підтримують загальне здоров’я, нормалізують роботу нервової системи.
  3. Аліцин, активна речовина, що міститься в часнику, допомагає запобігти утворенню холестеринових бляшок на стінках артерій, і тим самим знижує ризик серцево-судинних захворювань.
  4. Має протизапальні властивості, допомагаючи впоратися із запаленнями в організмі.
  5. Має антибактеріальну і протигрибкову дію, сприяючи боротьбі з інфекціями і захисту організму.

Шкода часникової води

Однак, варто зазначити, що вживання часникової води на ніч може викликати небажані побічні ефекти. Наприклад, дискомфорт у шлунку, печію або поганий запах із рота. 

Крім того, часникова вода може взаємодіяти з певними лікарськими препаратами, тому перед її вживанням слід проконсультуватися з лікарем.

Лікарі не радять також пити часникову воду вагітним, у разі лактації, епілепсії, хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, а також печінки та нирок. 

Висновок

Часникова вода являє собою простий і доступний спосіб отримати користь для здоров’я. Вона допомагає зміцнити імунну систему, знизити рівень холестерину і має протизапальні властивості. 

Однак, перед вживанням часникової води на ніч слід враховувати потенційні негативні побічні ефекти й проконсультуватися з лікарем. Завжди пам’ятайте про важливість збалансованого харчування та здорового способу життя для досягнення оптимального благополуччя.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама