Користь і шкода чаю з чебрецем

чай з чебрецем

Чай із чебрецем – це напій із висушених суцвіть і трав літньої рослини, яку травники починають збирати наприкінці травня, на початку червня. 

Він відомий своїм неповторним смаком і ароматом, але також здатний чинити і позитивний, і негативний вплив на організм.

Загальні відомості про користь чебрецю

Помірний вплив чебрецю на організм людини проявляється в його тонізувальних і заспокійливих властивостях. Якщо додати невелику кількість чебрецю в чай, це перетворюється на ароматний напій, який приємно пити щодня й отримувати корисні переваги. Ранкове вживання такого чаю надасть можливість зарядитися енергією на весь день і додасть прилив бадьорості.

Один із головних позитивних аспектів чаю з чебрецем полягає в його заспокійливих властивостях. Напій містить цілу низку природних компонентів, як-от флавоноїди та ефірні олії, які здатні знижувати рівень стресу і тривоги. Чай з чебрецем корисний і чоловікам, і жінкам так, як допомагає розслабитися після напруженого дня і зняти нервове напруження.

Крім того, це відомий антиоксидант. Він багатий на поліфеноли, які допомагають боротися імунним клітинам зі шкідливими вільними радикалами. Антиоксиданти в ньому знижують запалення, зміцнюють імунну систему і захищають органи від пошкоджень.

Протипоказання

Попри всі позитивні властивості, чай із чебрецем має свої негативні сторони. Перш за все, слід пам’ятати про можливу індивідуальну непереносимість та алергічні реакції на компоненти трави й проявляти обережність.

Крім того, він має діуретичну дію, тобто сприяє підвищеному виведенню рідини з організму. Це корисно в разі набряків або затримки рідини, але людям із проблемами нирок або серцево-судинної системи слід проконсультуватися з лікарем перед вживанням чаю з чебрецем.

Таким чином, чай із чебрецем – це напій із безліччю корисних властивостей, таких як седативна й антиоксидантна дія. Однак важливо пам’ятати про можливі негативні реакції й консультуватися з лікарем, особливо якщо у вас є алергії або проблеми зі здоров’ям, перш ніж регулярно вживати цей напій.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама