Користь мигдальної олії – здоров’я і краса в одному флаконі
Олія мигдалю – корисний продукт, який отримують шляхом холодного віджиму з кісточки плоду. Користь мигдалевої олії обґрунтовується її багатющим складом:
- Омега-3;
- Омега-9;
- вітамін Е;
- вітамін К;
- вітаміни групи В;
- цинк, залізо, магній, фосфор тощо.
Також олія вважається найкалорійнішою, у 100 грамах міститься 700 кілокалорій.
Чим корисна мигдалева олія
По-перше, вона багата на вітаміни та мінерали, як-от вітамін Е, вітамін B-комплексу, магній, кальцій і цинк. Завдяки цим речовинам зміцнюється імунна система людини й підтримується загальне здоров’я організму.
По-друге, її активно використовують для догляду за шкірою в косметичних продуктах. Вона має зволожувальні та пом’якшувальні властивості, тому робить шкіру більш гладенькою й оксамитовою. Також олія мигдалю знімає подразнення і запалення шкіри.
Для жінок олія мигдалю виявляється особливо корисною оскільки її використовують для поліпшення стану волосся. Воно стає м’якшим, більш блискучим і менш ламким так, як отримує достатньо живлення. Крім позитивного впливу на волосся, вона чинить також пом’якшувальну дію на суху й подразнену шкіру голови.
Крім зовнішніх заходів олію застосовують всередину. Наприклад, завдяки антиоксидантним властивостям знижуються серцево-судинні захворювання. Вітамін Е здатний захищати від вільних радикалів і шкідливого холестеролу.
Олію мигдалю застосовують у разі підвищеного рівня цукру в крові, адже вона виявляється корисною для людей з діабетом. Деякі дослідження свідчать, що вживання олії мигдалю допомагає регулювати рівень цукру в крові.
Попри всі переваги та користь олії мигдалю, важливо пам’ятати, що кожен організм індивідуальний, і результати від застосування можуть відрізнятися. Якщо у вас є певні проблеми зі здоров’ям або якісь питання, рекомендується проконсультуватися з лікарем або дієтологом, перш ніж вносити у свій раціон новий продукт.