Користь мигдальної олії – здоров’я і краса в одному флаконі

мигдаль та олія

Олія мигдалю – корисний продукт, який отримують шляхом холодного віджиму з кісточки плоду. Користь мигдалевої олії обґрунтовується її багатющим складом:

  • Омега-3;
  • Омега-9;
  • вітамін Е;
  • вітамін К;
  • вітаміни групи В;
  • цинк, залізо, магній, фосфор тощо.

Також олія вважається найкалорійнішою, у 100 грамах міститься 700 кілокалорій. 

Чим корисна мигдалева олія

По-перше, вона багата на вітаміни та мінерали, як-от вітамін Е, вітамін B-комплексу, магній, кальцій і цинк. Завдяки цим речовинам зміцнюється імунна система людини й підтримується загальне здоров’я організму.

По-друге, її активно використовують для догляду за шкірою в косметичних продуктах. Вона має зволожувальні та пом’якшувальні властивості, тому робить шкіру більш гладенькою й оксамитовою. Також олія мигдалю знімає подразнення і запалення шкіри.

Для жінок олія мигдалю виявляється особливо корисною оскільки її використовують для поліпшення стану волосся. Воно стає м’якшим, більш блискучим і менш ламким так, як отримує достатньо живлення. Крім позитивного впливу на волосся, вона чинить також пом’якшувальну дію на суху й подразнену шкіру голови.

Крім зовнішніх заходів олію застосовують всередину. Наприклад, завдяки антиоксидантним властивостям знижуються серцево-судинні захворювання. Вітамін Е здатний захищати від вільних радикалів і шкідливого холестеролу. 

Олію мигдалю застосовують у разі підвищеного рівня цукру в крові, адже вона виявляється корисною для людей з діабетом. Деякі дослідження свідчать, що вживання олії мигдалю допомагає регулювати рівень цукру в крові. 

Попри всі переваги та користь олії мигдалю, важливо пам’ятати, що кожен організм індивідуальний, і результати від застосування можуть відрізнятися. Якщо у вас є певні проблеми зі здоров’ям або якісь питання, рекомендується проконсультуватися з лікарем або дієтологом, перш ніж вносити у свій раціон новий продукт.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама