Кукурудзяні палички: шкоди можна уникнути

кукурудзяні палички

Кукурудзяні палички — це популярна закуска, яку люблять не лише діти, а й дорослі. Проте лікарі попереджають, що можуть мати кукурудзяні палички й користь, і шкоду. Розберемося, як отримати користь від них та уникнути шкоди.

Кукурудзяні палички: шкода у технології

Виробництво кукурудзяних паличок засноване на використанні кукурудзяного борошна. Однак у процесі їх виготовлення багато корисних речовин втрачається через термічну обробку. Крім того, для покращення смаку в борошно додають цукор та різні ароматизатори. 

Борошно за допомогою спеціального обладнання перетворюється на пластичну форму та формується у вигляді кукурудзяних паличок. Після цього вони піддаються обробці в екструдері, де спінюються і збільшуються у розмірі. Потім палички розрізають ножами, щоб отримати потрібну форму, і обробляють олією. Кожен з цих етапів може завдати шкоди кукурудзяним паличкам, але вони все ж таки зберігають деякі корисні властивості.

Кукурудзяні палички: шкоди немає?

Корисні властивості кукурудзяних паличок зумовлені високим вмістом вуглеводів. Це спричиняє приплив енергії. Тому кукурудзяні палички рекомендують їсти при занепаді сил, апатії, нездужання та депресії. Вони можуть бути корисними для людей, які займаються фізичною активністю або потребують швидкого запасу енергії. Чим ще корисні кукурудзяні палички?

Швидко втамовують голод. Кукурудзяні палички сприяють тривалому насиченню. Це дозволяє уникнути небажаних перекусів та контролювати апетит.

Зміцнюють здоров’я серця. Кукурудзяні палички збагачені вітамінами Е та В та мінералами, такими як залізо та кальцій. Вони сприятливо впливають на стан серцево-судинної системи.

Підтримують мікрофлору кишківника. Кукурудзяні палички можуть містити харчові волокна. Вони необхідні для нормалізації травної системи та підтримки здорової мікрофлори кишківника.

Попри явну користь, існує шкода кукурудзяних паличок. Чим вони можуть бути небезпечними для здоров’я?

Шкода кукурудзяних паличок для хворих на діабет

Як уже зазначалося, мають кукурудзяні палички користь та шкоду. Тому про їхні побічні дії також слід пам’ятати.

Містять багато цукру та солі. Це може не тільки підвищити рівень цукру в крові, а й спричинити зневоднення організму. Це небезпечно для тих, хто страждає на цукровий діабет, гіпертонію та захворювання нирок.

Містять мало поживних речовин. Кукурудзяні палички, як правило, не містять корисних поживних речовин, таких як білки, вітаміни та мінерали. Тому їхнє споживання небажане для організму.

Можуть спричинити алергічну реакцію. Кукурудзяні палички містять ароматизатори, барвники та консерванти. Вони можуть спричинити алергічну реакцію. Тому з появою побічних ефектів, як-от нудота чи метеоризм, слід відмовитися від них.

Лікарі радять, щоб уникнути шкоди кукурудзяних паличок, ласувати ними періодично. І вибирати ті, які менше містять цукру, солі та штучних добавок.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама