Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість

За даними Федерального управління з лікарських засобів Америки (FDA), ботокс дозволяє позбутися зморщок терміном до чотирьох місяців.

«Гусині лапки» й зморшки виникають через скорочення ніжних м’язів обличчя щоразу, коли ви посміхаєтеся, смієтеся або хмуритеся. Чим більше емоцій ви виявляєте, тим глибшими можуть бути ці зморшки. Однак ботокс дозволяє позбутися таких складок.

Ботокс — це нервово-паралітичний агент, отриманий з бактерії Clostridium Botulinum, також відомої як ботулінічний токсин типу А. Спочатку препарат використовували для лікування дистонії  — аномальної ригідності м’язів, яка викликає хворобливі м’язові спазми, що призводить до незвично фіксованих пози або посмикування рухів.

При ін’єкції в сильно розведеній формі ботокс розслаблює м’язові рухи, що спричиняють посмикування, а також зморшки. Після процедури шкіра залишається гладкою і без зморщок, а незв’язані з нею м’язи обличчя скорочуються нормально, що дозволяє зберегти вираз обличчя.

Зазвичай мозок посилає електричні сигнали м’язам, щоб вони могли скорочуватися та рухатися. Електричне повідомлення передається від нервових закінчень до м’язів за допомогою хімічної речовини за назвою ацетилхолін. Ботокс діє, блокуючи вивільнення ацетилхоліну в цих нервово-м’язових сполуках, і в результаті м’язи не отримують сигналу про скорочення: більше ніяких тривожних ліній чи зморщок.

Найбільш затребуваними областями лікування є лоб та зовнішня область очей. На кожен м’яз зазвичай робиться від однієї до трьох ін’єкцій. Необхідно бути обережними, обмежуючи кількість м’язових рухів в області лікування, поки вона «приживається». Максимальний ефект досягається через один-два тижні.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама