Заморожена малина – користь та які має обмеження

заморожена малина

Заморожена малина – це популярні корисні ягоди, які були піддані дії низької температури під час сезону. У процесі заморожування зберігаються багато вітамінів і мінералів, роблячи її хорошим вибором для зимового періоду або у випадках, коли свіжа недоступна. Яка користь у замороженій ягоді – дізнаємося у цій статті.

Що робить заморожену малину корисною

Заморожена малина, так само як і свіжа, містить великий відсоток антиоксидантів: вітамін C, зеаксантин і елагову кислоту. Вони захищають організм від впливу вільних радикалів. Ба більше, зеаксантин захищає від шкідливого впливу УФ-променів, а також підтримує здоров’я клітин.

За сприянням вітаміну C імунна система отримує захист від застуди та грипу. Крім того заморожена малина містить флавоноїди, які мають протизапальні властивості. 

Завдяки дії антоціанів, що містяться в ягоді, зміцнюються судини та поліпшується здоров’я серця. Також ці речовини суттєво допомагають позбутися білих бляшок на стінках артерій, покращують кровотік. Це дає змогу уникнути захворювань, які пов’язані з серцем і судинами.

Заморожена ягода багата на харчові волокна, які сприяють нормалізації травного процесу. Вони допомагають запобігти закрепам, покращують функцію кишківника та підтримують здорову мікрофлору.

Окрім антиоксиданту зеаксантину малина містить ще один каротиноїд, який також зміцнює та підтримує здоров’я очей. Тож якщо регулярно включати до свого раціону заморожену малину, то це дасть змогу знизити ризик виникнення деяких очних проблем.

Антиоксиданти в ній сприяють поліпшенню шкірного стану. Вони допомагають боротися з окислювальним стресом, оновлюють клітини шкіри й роблять її здоровою і сяючою.

Шкода замороженої малини

Попри свою користь заморожена малина має обмеження:

  • люди, які раніше стикалися з алергією на червоні ягоди мають бути обережними, спостерігаючи за реакцією організму;
  • у разі підвищеного рівня цукру в крові рекомендується обмежити споживання замороженої малини через її вміст природних цукрів;
  • у разі хвороб із проблемами нирок або подагрою також краще утриматися.

Під час купівлі замороженої малини слід звернути увагу на її якість та походження. Рекомендується обирати продукти від надійних виробників, щоб уникнути можливого вмісту хімічних добавок або пестицидів.

Висновок

Заморожена малина корисна завдяки своєму складу. Вона може підтримувати імунну систему, покращувати стан шкіри, сприяти здоровому травленню. Однак перед вживанням слід врахувати можливі обмеження, пов’язані з алергією або певними захворюваннями.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама