Чи потрібно хворим на гіпертонію випивати щодня 3 л води

Чи потрібно хворим на гіпертонію випивати щодня 3 л води

Згідно зі статисткою, понад мільярд людей у світі страждають від гіпертонії, яка є основною причиною передчасної смертності. Гіпертонія, або високий кров’яний тиск, є станом, при якому сили крові, що діють на стінки артерій, підвищені. Це підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, таких як інфаркт міокарда та інсульт.

При гіпертонії важлива дієта. Однак часто багато пацієнтів забувають про правильну гідратацію. І даремно! При незначному зневодненні організму можуть виникнути труднощі з концентрацією уваги та пам’яті, нездужання. 

Дослідження показали, що люди, які часто споживають невелику кількість води, схильні до розвитку хронічних захворювань нирок, утворенню в них каменів та інфекцій сечовивідних шляхів. Навіть невелике зневоднення погіршує функцію клітин, що вистилають кровоносні судини.

Зневоднення сприяє появі запалення, впливає на артеріальну жорсткість та інші фактори, які негативно впливають на ризик розвитку серцевих захворювань. Скільки води потрібно нашому організму залежить від багатьох аспектів, наприклад, від активності. Лікарі радять випивати жінкам 2,7 л рідин на день, а чоловікам — 3,7 л. Однак слід пам’ятати, що понад 20% від загальної добової кількості води міститься в їжі.

Лікування гіпертонії передбачає дієту з низьким вмістом солі, фізичну активність, відмову від куріння, помірне вживання алкоголю та приймання антигіпертензивних ліків під керівництвом лікаря.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама