Щоденні прогулянки зміцнюють імунітет та продовжують життя

Щоденні прогулянки зміцнюють імунітет та продовжують життя

Багато досліджень показують, що регулярні прогулянки сприяють покращенню загального самопочуття. А підтримка фізичної активності сприяє тривалості життя.

1. Покращують роботу мозку

Гуляючи, ми часто вигадуємо цікаві ідеї, ухвалюємо ключові рішення чи складаємо творчі плани. Недарма багато людей під час прогулянок за допомогою гаджетів та навушників слухають лекції. Цей спосіб засвоювати нову інформацію швидше, доступніше та ефективніше.

2. Знижують рівень цукру в крові

Результати дослідження, проведеного з участю хворих на діабет ІІ типу, довели, що 10 хвилин ходьби на день знижують рівень цукру в крові. Піші прогулянки особливо переважні після ситного обіду.

Регулярні прогулянки рекомендують не лише людям із цукровим діабетом. Активність ходьби захищає організм від захворювань серцево-судинної системи. А ще покращує обмін речовин, зміцнює імунітет, допомагає впоратися з м’язовими, суглобовими та спинними болями.

3. Допомагають схуднути

Походи дозволяють спалити багато калорій, що корисно для тих, хто прагне схуднути. Така фізична активність у поєднанні з дієтою дозволить досягти стрункості фігури.

4. Знижують ймовірність передчасної смерті

Дослідження з Британського журналу спортивної медицини, яке було проведено за участю 50 000 шанувальників ходьби, показало, що прогулянки знижують ймовірність передчасної смерті приблизно на 30%.

Для отримання максимальної користі від прогулянок необхідно дотримуватися регулярності та помірності. Тим, хто страждає на хронічні захворювання, перед початком нової фізичної активності слід проконсультуватися з лікарем.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама