Вчені назвали тренування, які допоможуть спалити 10 кг зайвого жиру

Вчені назвали тренування, які допоможуть спалити 10 кг зайвого жиру

Кардіотренування, включаючи високоінтенсивне інтервальне тренування (ВІІТ), є ефективними методами для спалювання надлишкових калорій та підтримки здоров’я серцево-судинної системи. Такі види кардіотренувань, як біг, їзда велосипедом, скакалка, а також заняття з обтяженнями, допомагають підвищити метаболізм.

Дослідники Університету Вікторії в Мельбурні (Австралія) вважають, що ВІІТ дуже ефективні та не займають багато часу. Фахівці провели 18 експериментальних досліджень за участю 511 осіб, щоб зрозуміти, який вплив ВІІТ чинить на швидкість спалювання жиру. Усіх учасників було розподілено на дві групи: одні виконували високоінтенсивні тренування з аеробними вправами, інші — ні. Усі добровольці брали участь у навчальних заняттях з ВІІТ тричі на тиждень. Спостереження тривали від двох до 14 тижнів.

Як показали результати, кожна хвилина фізичної активності прискорювала спалювання додатково на 0,13 г жиру завдяки ВІІТ. А активний процес схуднення розпочався за місяць регулярних тренувань.

Вчені підрахували, що людина, яка присвячує руху 150 хвилин на тиждень у поєднанні з інтервалами, може спалити до 10 кг зайвого жиру протягом десяти років. Вони рекомендують поєднувати тренування ВІІТ з іншими фізичними навантаженнями, такими як піші прогулянки. І наголошують, що подібні тренування не лише сприяють схудненню, а й допомагають прискорити обмін речовин.

Важливо враховувати, що перед початком нового роду тренувань, включаючи ВІІТ, рекомендується проконсультуватися з лікарем чи кваліфікованим тренером, особливо якщо є якісь медичні обмеження чи проблеми зі здоров’ям.

Результати дослідження опубліковано у Британському журналі спортивної медицини.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама