Вчені з точністю до хвилини вирахували найнапруженіший час дня

Вчені з точністю до хвилини вирахували найнапруженіший час дня

Згідно з опитуванням англійських фахівців, найстресовішим часом доби для багатьох є ранок, коли треба відвезти дітей до школи та зібратися на роботу. Пік напруги досягає своєї межі о 7:23

Соціологи опитали 200 жителів Великобританії та попросили їх оцінити 50 найстресовіших подій протягом дня. Серед основних подій респонденти відзначили стояння в автомобільній пробці та запізнення на роботу. Аналіз відповідей показав, що жінки мають підвищену емоційну напругу на годину раніше, ніж чоловіки.

Опитування показало, що основними причинами щоденного стресу є втома (46%), уривчастий нічний сон (36%) та напружений робочий день (33%). Стресові події, з якими стикалися люди, найчастіше викликали розчарування (32%), тривогу (23%) або втому (21%).

Респонденти також зазначили, що одночасно мають пам’ятати про п’ять завдань. А 16% опитаних вважають, що протягом дня частіше стикаються зі стресовими ситуаціями, ніж інші.

Експерти вважають, що хронічний стрес активує реакцію організму «бий чи біжи». Це спричиняє підвищення рівня адреналіну, що підвищує частоту серцевих скорочень та кров’яний тиск. Також може вивільнятися більше «гормону стресу», кортизолу, що підвищує рівень цукру на крові.

Попередні дослідження показали, що хронічний стрес може призвести до високого кров’яного тиску, серцевих захворювань та ослаблення імунної системи. Зараз лікарі додають, що постійна емоційна напруга, нервозність або виснаження в літньому віці збільшують ризик розвитку недоумства. І радять уважно стежити за своїм психологічним станом.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама