Ветеринар розповів, чому не можна годувати кішку лише м’ясом

Ветеринар розповів, чому не можна годувати кішку лише м'ясом

Корм відіграє важливу роль для здоров’я кішки. Важливо, щоб він містив усі необхідні поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мінерали. Тоді кицька завжди буде енергійна і здорова.

Читайте склад корму

Читаючи етикетку корму, багато хто часто орієнтується на його склад.

— Але важливішими є поживні речовини, а саме білок і жир, — каже доцент Коледжу ветеринарної медицини Університету Флориди в Гейнсвіллі (США) Річард Хілл.

Корм тільки з білків та жирів, як правило, дорогий. Добре, якщо в ньому будуть зернові та вуглеводи. Кішка оцінить той хрускіт, який вуглеводи додадуть корму.

Як часто треба годувати

Більшість кішок їдять в основному вранці та ввечері. Скільки буде корму в мисці тварини, залежить від її віку та активності. Але в середньому це має становити близько 200 калорій на день. Кішка не проти підійти до своєї миски протягом дня, проте це не є показником норми. Скоріше, небезпечно.

— Якщо кішка набере зайву вагу, у неї можуть розвинутись захворювання серця, суглобів, а також діабет, — попереджає Черчілль.

Чи можна періодично пригощати пухнасту улюбленицю? Можна, головне не перестаратися. Пам’ятайте, що такі перекушування повинні становити не більше 5–10% щоденних калорій раціону вашої кішки.

Вегетаріанське харчування для кішки

Вегетаріанські чи веганські дієти можуть допомогти в оздоровленні багатьом людям. Але тільки не кішкам! Вони потребують певних вітамінів, мінералів і білків, які надходять тільки з м’яса. А ось сире м’ясо для них домашніх котів під забороною.

— Якщо годувати тварину лише м’ясом, це призведе до того, що у неї виникне зростання вітамінів, мінералів та амінокислот. Крім того, бактерії у сирому м’ясі, такі як сальмонела та кишкова паличка, небезпечні, — пояснює Річард Хілл.

Чи можна приготувати корм для кицьки самостійно?

— Для цього необхідно звернутися до ветеринарного дієтолога, який допоможе розрахувати склад корму, адже зміна одного інгредієнта може змінити всю поживну цінність раціону тварини. Тому краще купувати готовий корм. Він збалансований та відповідає всім потребам кішки, — каже Черчілль, цитує WebMD.

Експерт нагадує, що крім корму, для кішки необхідний постійний доступ до чистої свіжої води. Також слідкуйте за фізичною активністю домашньої улюблениці. Це допоможе запобігти розвитку зайвої ваги.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама